ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του εργαζόμενου στη Θεσσαλονίκη: Τα ματωμένα μεροκάματα δεν μπορεί να γίνουν καθεστώς

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επαναφορά της λειτουργίας του ΣΕΠΕ, τη στελέχωση της υπηρεσίας, την αύξηση των ελέγχων, τη γρηγορότερη διερεύνηση και την απόδοση προστίμων στην περίπτωση των εργατικών ατυχημάτων.

6094372 1024x683 1

Τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 39χρονου εργαζόμενου στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Γαβρήλος καλεί το αρμόδιο υπουργείο να «εκκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να έρθουν στο φως οι συνθήκες του δυστυχήματος» και να γίνουν γνωστά τα «μέτρα ασφαλείας που όφειλε να τηρεί η επιχείρηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επαναφορά ΖΑτης λειτουργίας του ΣΕΠΕ, τη στελέχωση της υπηρεσίας, την αύξηση των ελέγχων, τη γρηγορότερη διερεύνηση και την απόδοση προστίμων στην περίπτωση των εργατικών ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη ΝΔ πως «χαλκεύει τα στατιστικά» των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γαβρήλου:

«Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα έλαβε χώρα σήμερα με θύμα έναν 39χρονο εργάτη στην Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας πια επικίνδυνα τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους ή τραυματίζονται βαριά κατά την ώρα εργασίας τους.

Το Υπουργείο Εργασίας, στη μνήμη αυτού του νέου ανθρώπου και με το σκοπό της ηθικής δικαίωσης των συγγενών, οφείλει να εκκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να έρθουν στο φως οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος. Παράλληλα, ζητάμε την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιθεώρησης Εργασίας με το σκοπό να γίνει γνωστό ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας που όφειλε η επιχείρηση να τηρεί και τι οδήγησε στον τραγικό αυτό θάνατο. Μπροστά στην οργή που γεννιέται μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, κανένα ερώτημα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο ή κρυμμένο πίσω από κωλυσιεργίες.

Σε μια Κυβέρνηση, που όχι μόνο αρνείται τον αριθμό των εργατών που πέφτουν θύματα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφάλειας, αλλά συνεχίζει την πολιτική της υποστελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών, εμείς απαντάμε πως τα ματωμένα μεροκάματα δεν μπορεί να γίνουν καθεστώς στην χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ απαιτεί την επαναφορά της λειτουργίας του ΣΕΠΕ, στελέχωση της υπηρεσίας, αύξηση ελέγχων στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα στα εργοτάξια που απασχολούν εργολαβικούς ανειδίκευτους εργάτες, γρηγορότερη διερεύνηση και απόδοση προστίμων στην περίπτωση των εργατικών ατυχημάτων».

Πηγή: documentonews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανατροπή για Ιωάννινα: «Είναι αυτοκτονία» λέει ο ιατροδικαστής – Το σημείωμα 5 σελίδων που άφησε πίσω ο 50χρονος

Viral ο ατακαδόρος παπάς που έκανε τους πάντες να σκάσουν στα γέλια: «Θα σε πεθάνουμε; Να σε παντρέψουμε θέλουμε…» (video)

Αγοραστός: Του πέταξαν μπογιές και τον ρωτούσαν «Τι έχει να πει για τα Τέμπη» (εικόνες)

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο ηθοποιός

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…