ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο 46χρονου στη Χαλκίδα: «Η εργοδοτική ανομία στοιχίζει ζωές»

«Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους» - Ανακοίνωση για τον θάνατο του 46χρονου εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

5694197

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον θάνατο του 46χρονου που έκανε διανομές ανασφάλιστος στη Χαλκίδα εν μέσω καύσωνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «46χρονος στη Χαλκίδα, που έκανε διανομές ανασφάλιστος μέσα στον καύσωνα, έχασε την ζωή του έχοντας εμφανίσει νωρίτερα συμπτώματα θερμοπληξίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβάθμισε την επιθεώρηση εργασίας και σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γεωργιάδης αρκείται σε συστάσεις και σε παραινέσεις προς τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον καύσωνα. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολες.

Χωρίς εντατικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους, οι εργαζόμενοι μένουν απροστάτευτοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια τους.

ΥΓ.Μας κάνει αλγεινή εντύπωση ότι στο ιατρικό ανακοινωθέν κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθεί ότι ο 46χρονος “δεν ήταν διανομέας”, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 46χρονου άνδρα στη Χαλκίδα από ανακοπή καρδιάς εξέδωσε λίγο νωρίτερα και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Το ΕΚ Ευβοίας επισημαίνει -επικαλούμενο μαρτυρίες και καταγγελίες- ότι ο άτυχος άνδρας «δούλευε πιθανότατα ανασφάλιστος σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Χαλκίδας κάνοντας διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα».

Παράλληλα, καταγγέλλονται οι «άθλιες συνθήκες που εργάζονται οι συνάδελφοι διανομείς ειδικότερα μέσα στον καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες», ενώ στην ανακοίνωση υπάρχουν και αιχμές κατά της ανακοίνωσης του Νοσοκομείο Χαλκίδας επειδή «σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος δεν ήταν διανομέας».

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη ιδιοκτήτης ψησταριάς για την υπόθεση του 46χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Νωρίτερα, μέσω ανακοίνωσής του το νοσοκομείο Χαλκίδας ανέφερε ότι ο 46χρονος δεν εργαζόταν ως διανομέας, ενώ παρόμοια διάψευση ήρθε από δηλώσεις του συγγενικού περιβάλλοντος του άτυχου άνδρα.

Αναλυτικά:

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του εχθές στη Χαλκίδα μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ο συνάδελφος, σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως ήταν ευρύτατα γνωστό, δούλευε –πιθανότατα ανασφάλιστος- σε κατάστημα εστίασης του κέντρου της Χαλκίδας κάνοντας διανομές με ποδήλατο μέσα στον καύσωνα.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν οι συνάδελφοι διανομείς ειδικότερα μέσα στον καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Εδώ και τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που το υπουργείο αναγκάστηκε να ανακοινώσει μετά από παρέμβαση Σωματείων! Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία! Προειδοποιούμε κυβέρνηση, εργοδοσία πως το Εργατικό Κέντρο με άμεσες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς θα συμβάλει ώστε να εξασφαλιστεί στη πράξη η διακοπή εργασίας 12:00 με 17:00, χωρίς να χαθεί κανένα μεροκάματο.

Τέλος, ερωτηματικά προκαλεί το Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου Χαλκίδας που σπεύδει να διευκρινίσει ότι ο συνάδελφος «δεν ήταν διανομέας», όπως και η υπαναχώρηση ορισμένων ΜΜΕ από τα αρχικά τους δημοσιεύματα.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα μπει μπροστά ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι αιτίες θανάτου του συναδέλφου και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…