Πρόεδρος κοινότητας: «Πέρασε πυροσβεστικό απ' το χωριό - Μου απάντησαν, «Έχω εντολή να μη ρίξω στη Χώρα»»

«Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη διαθεσιμότητα του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η Πυροσβεστική στην Αρκαδία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

NewsRoom 09/08/2021 | 12:37

Ο Πρόεδρος κοινότητας Χώρας Γορτυνίας Δημήτρης Δημητρακόπουλος, μετά τις χθεσινές καταγγελίες ότι τον ρώτησαν αν έχει πολιτικό μέσο για πυροσβεστικό όχημα, δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στο OPEN: «Πέρασε πυροσβεστικό απ' το χωριό μέσα και όταν ρώτησα αν μπορεί να ρίξει νερό μέσα, μου απάντησε «Έχω εντολή να μη ρίξω στη χώρα».

Η καταγγελία από τον πρόεδρο του χωριού Χώρα Γορτυνίας οδήγησε σε ΕΔΕ σε βάρος του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: "Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα".

Μιλώντας αργότερα στο documentonews.gr, ο πρόεδρος κοινότητας Δημήτρης Δημητρακόπουλος εξήγησε: "Ο ταξίαρχος ήταν ¨νοματάρχης¨ παλιά στο χωριό και γι΄ αυτό μίλησα έτσι. Το παλικάρι μου είπε ότι ενημέρωσε την Πυροσβεστική και του απάντησαν ότι δεν μπορούν. Τότε, μου είπε αν έχω πολιτικό μέσο για να πάρει την Πυροσβεστική". Ξεκαθάρισε δε ότι δεν κατηγορεί τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, αφού "προσπάθησε να βοηθήσει".

«Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη διαθεσιμότητα του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η Πυροσβεστική στην Αρκαδία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως αναμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη «να διερευνήσει αν ο ανώτερος αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη».