ΣΥΡΙΖΑ για κλήση Βαξεβάνη: Η εκδικητικότητά του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν

Δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφορικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis και την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία.

NewsRoom 12/01/2022 | 22:09

Ο ίδιος, μετά τη σημερινή πρωτοφανή κλήση σε απολογία ως κατηγορούμενο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τονίζει ότι η διαστρέβλωση της εν λόγω υπόθεσης εισέρχεται στην επόμενη φάση της σε συνέχεια της προσπάθειάς της κυβέρνησης να παρουσιάσει το σκάνδαλο Novartis ως «σκευωρία».

Η κυβέρνηση «αφού δεν δίστασε να κατατρομοκρατήσει μάρτυρες και να καρατομήσει εν ενεργεία εισαγγελείς, αφού ευνόησε κάθε κώλυμα στην εξέλιξη των υποθέσεων των Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, αφού παραγνώρισε την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που την καλούσε να καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, έστρεψε, με διαρροές και πιέσεις, όλες της τις προσπάθειες στο να διαμορφώσει τις συνθήκες και το ανάλογο περιβάλλον για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε» επισημαίνει ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν».