ΣΥΡΙΖΑ για αθώωση Κρέτσου: Θα ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης για τις συκοφαντίες;

«Όλα στήθηκαν, προκειμένου να εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επειδή για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα στο δημόσιο ταμείο από την χρήση των δημοσίων συχνοτήτων», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο κυβερνητικές συκοφαντίες

Κρέτσος final

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τόσο τους κατηγορούμενους, όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας. Είναι από την άποψη αυτή μια νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Λευτέρη Κρέτσου, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Η δίωξη του Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσε μια προσπάθεια:

Πρώτον, καθεστωτικής αντεκδίκησης εναντίον όσων τόλμησαν να βάλουν μετά από δεκαετίες και με όρους διαφάνειας τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να υποχρεώσουν τους ολιγάρχες της ενημέρωσης να πληρώσουν για τη χρήση δημόσιων συχνοτήτων.

Και δεύτερον, προειδοποίησης ότι όποιος αγγίζει τους ανέγγιχτους θα υποστεί τα επίχειρα», επισημαίνει στη δήλωσή του. Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταθέσει το 2016 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τρεις βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Αν και το 2016 η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, αιφνιδίως ανασύρθηκε το 2019. Ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της Επιτροπής, κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη», για να λάβει τηλεοπτική άδεια.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε από το βήμα της Βουλής για «στημένο διαγωνισμό» σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Λευτέρης Κρέτσος αθωώθηκε ομόφωνα, όπως και πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή σε πανηγυρικό κλίμα η Κουμουνδούρου.

«Ούτε «βοσκοτόπια» λοιπόν ούτε «εύνοια» προς τον κ. Καλογρίτσα με την βούλα της Δικαιοσύνης. Όλα ψέματα!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βάζει στο «κάδρο» τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως «το μόνο που έμεινε πια στον κ. Μητσοτάκη είναι η συμμαχία με τον άλλοτε συνεργάτη του κ. Θεοδωρικάκου και τον δικηγόρο του κ. Λοβέρδο, να κατασκευάζουν συκοφαντίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως φθηνό αντιπερισπασμό από την εκτροπή των υποκλοπών».

«Αποδεικνύεται πλέον ότι όλα στήθηκαν, προκειμένου να εκδικηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επειδή για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα στο δημόσιο ταμείο από την χρήση των δημοσίων συχνοτήτων», συνεχίζει η ανακοίνωση και ολοκληρώνει λέγοντας: «Το ερώτημα είναι ένα: Θα βρει το θάρρος ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις συκοφαντίες που εξαπολύει εδώ και εφτά χρόνια και επανέλαβε ακόμη και σήμερα από το βήμα της Βουλής;»

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…