Κινητικότητα στην Κουμουνδούρου, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιζητούν επειγόντως συλλογικές αποφάσεις για το ζήτημα των συνεργασιών και το μέλλον του κόμματος. Το έναυσμα; Η επιταχυνόμενη πολιτική κινητοποίηση του Αλέξη Τσίπρα και τα σενάρια για επίσημη ανακοίνωση νέου κόμματος το αργότερο τον Ιούνιο.
Πολάκης προς Φάμελλο: «Διαλυθείτε και ελάτε ως μονάδες;»
Σύμφωνα με πληροφορίες, του Documento, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο και ζήτησε σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα. Παράλληλα, εξέφρασε δυσαρέσκεια για το κλίμα που διαμορφώνουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου, με ανοιχτές αναφορές σε προσχώρηση στο νέο εγχείρημα Τσίπρα. Η ρητορική ερώτηση που φέρεται να απηύθυνε στον Φάμελλο: «Ποια είναι η προοδευτική απάντηση σε όσα συμβαίνουν; Διαλυθείτε και ελάτε ως μονάδες;», συνοψίζει εύγλωττα τον ενδοκομματικό προβληματισμό.
Ο Φάμελλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, περιοριζόμενος στη φράση ότι «επείγει η προοδευτική ενωτική απάντηση» , μια διατύπωση που στο περιβάλλον Πολάκη ερμηνεύτηκε ως επιβεβαίωση των φόβων για την πορεία του κόμματος.
Παππάς: «Δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και πρώην υπουργός, με δημόσια παρέμβασή του: «Δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα γύρω μας. Πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και να επιταχύνουμε τις πρωτοβουλίες διαλόγου και συνεργασίας».
Το πλαίσιο διαμορφώνεται από τις παρεμβάσεις Τσίπρα, ο οποίος σε εκδήλωση στο Χαλάνδρι τη Δευτέρα 12 Μαΐου ανέφερε ότι «έρχεται ο μήνας του θερισμού», φράση που εκτιμάται ότι παραπέμπει στον Ιούνιο ως χρονικό ορίζοντα για την επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος, με ανοιχτό το ενδεχόμενο νωρίτερης κίνησης εντός Μαΐου. Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθαρίζεται ότι δεν προτίθεται να «συνομιλήσει» με οργανωμένες κομματικές δομές, αλλά θα εφαρμόσει την τακτική επιλογής μεμονωμένων προσώπων.
Στην Κουμουνδούρου, οι τάσεις παραμένουν τριχοτομημένες. Αυτοί που ζητούν αυτόνομη κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που επιδιώκουν θωράκιση του κόμματος απέναντι στη ρευστοποίησή του, και αυτοί που αναζητούν ανοιχτά την έξοδο προς το νέο εγχείρημα.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια