Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση κατά τραπεζιτών, κυβέρνησης και ΤτΕ

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά των τραπεζιτών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων…

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά των τραπεζιτών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την αποτυχία της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, καθώς διαψεύδονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι διάφορες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και τραπεζικών στελεχών,  ότι δεν επρόκειτο να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.

Επίθεση όμως εξαπολύει και κατά της ΤτΕ και της ΕΚΤ. «Ο προσδιορισμός των αναγκαίων κεφαλαίων σε κάθε τράπεζα είναι αντικείμενο πολιτικής συνδιαλλαγής μεταξύ Διοικήσεων των Τραπεζών, Τράπεζας της Ελλάδος και ΕΚΤ για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των τραπεζών, να μην αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης και με την προϋπόθεση να υπάρχει σχέδιο κάλυψης των νέων αναγκών». Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «θέατρο» και «υποτιθέμενες» κόντρες μεταξύ κυβέρνησης, ΤτΕ, ΔΝΤ για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τους τραπεζίτες ότι «στη σημερινή προεκλογική περίοδο, με τα στημένα παιχνίδια για ΑΜΚ και για εκδόσεις ομολόγων με προαποφασισμένο επιτυχές αποτέλεσμα, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους συνεταίρους των κυβερνητικών κομμάτων, φροντίζουν να συμμετέχουν στο επανα-στήσιμο του success story του κ. Σαμαρά, με αποκλειστικό στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των Ελλήνων, αδιαφορώντας αν δημιουργήσουν για μια ακόμη φορά συνθήκες δουλείας και ομηρίας του ελληνικού λαού για ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Όμως, όπως υποστηρίζει, «το success story είναι παραπλανητικό και διαψεύδεται από μια τελείως στεγνή αγορά», καθώς «οι τράπεζες δεν παρέχουν την απαραίτητη ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, δεν εφαρμόζουν προγράμματα ρύθμισης προσαρμοσμένα στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών, δεν διανοούνται να διαγράψουν τις δυσβάστακτες οφειλές των ευπαθών και εξαθλιωμένων δανειοληπτών και ας δημοσιεύουν ισολογισμούς με κέρδη και κεφαλαιακή υπερπάρκεια».

«Οι μικροεπαγγελματίες και οι περισσότερες επιχειρήσεις, έχουν γευτεί το success story, αντιμετωπίζοντας από τη μια την έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων  και από την άλλη την απειλή των ληξιπρόθεσμων χρεών, και την αδυναμία εξασφάλισης ρευστότητας για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…