ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας του Μητσοτάκη

Για "κίνηση εντυπωσιασμού" χωρίς ουσία από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση

NewsRoom 22/01/2021 | 10:15

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόρριψη της προτασης Μητσοτάκη περί ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για "κίνηση εντυπωσιασμού" χωρίς ουσία από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού.

"Ο κύριος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων, την εξασφάλιση της πατέντας ώστε να παραχθεί μαζικά και γρήγορα το εμβόλιο και να μην κρέμεται όλος ο ευρωπαϊκός πληθυσμός από το πλάνο παραγωγής τριών βιομηχανιών, επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, μόνο και μόνο για να ακουστεί ότι κάτι έκανε", σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:

"Το ευρωπαϊκό συμβούλιο απέρριψε την καταφανώς προβληματική από πλευράς θεμελιωδών δικαιωμάτων πρότασή του και το μόνο που του μένει είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας".

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε η Deutsche Welle, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι, σε αυτή την χρονική φάση, δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε ταξιδιωτικές διευκολύνσεις μέσω πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα ισχύουν για ολόκληρη την ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, δήλωσε ότι «είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού» καθώς, όπως υποστήριξε «εάν μιλάμε για ένα χαρτί, ένα έγγραφο που μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο».

«Είναι μία συζήτηση που δεν έχει χώρο να γίνει και θα ήταν σοκαριστικό, την ώρα που μόλις αρχίζουμε παντού την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, να υπάρχουν σημαντικότερα δικαιώματα για ορισμένους παρά για άλλους. Δεν είναι αυτή η δική μας ιδέα περί προστασίας και πρόσβασης στα εμβόλια», τόνισε επίσης ο Μπον.