ΣΥΡΙΖΑ: "Ανεξέλεγκτο κυβερνητικό "Βατερλώ" στον χώρο της Υγείας"

Για ανεξέλεγκτο κυβερνητικό «Βατερλώ» στο χώρο της Υγείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της «αλλεπάλληλης εφαρμογής των αντικοινωνικών μνημονιακών παρεμβάσεων…

Για ανεξέλεγκτο κυβερνητικό «Βατερλώ» στο χώρο της Υγείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της «αλλεπάλληλης εφαρμογής των αντικοινωνικών μνημονιακών παρεμβάσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας, που το έχουν οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση».

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «το κλείσιμο και η συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πολλαπλή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για φάρμακα και εξετάσεις καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων συμπολιτών μας, έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα με δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Οι οριζόντιες και τυφλές περικοπές των δημόσιων δαπανών υγείας που συνεχίζουν εγκληματικά να εφαρμόζονται, οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά, τα κλειστά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα ράντζα, οι μεγάλες αναμονές στα επείγοντα, στα χειρουργεία και στις εξετάσεις, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Παράλληλα για μια σειρά λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων δρομολογείται η παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό τους ρόλο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζεται ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δέσμευση η επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις».