Newsroom

Newsroom

Συρία: Βομβαρδισμοί του στρατού στη Γιάμπρουντ

Τη Γιάμπρουντ, βομβάρδισε την Τρίτη ο συριακός στρατός. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Γιάμπρουντ θα αποτελέσει τον…

giabroyd

Τη Γιάμπρουντ, βομβάρδισε την Τρίτη ο συριακός στρατός.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Γιάμπρουντ θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο του στρατού.

Οπως δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, οι δυνάμεις του καθεστώτος, με την υποστήριξη μαχητών του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και σιιτικές ιρακινές πολιτοφυλακές, βομβάρδιζαν σήμερα τα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με την εν λόγω οργάνωση, το καθεστώς ελέγχει πλέον σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Καλαμούν και έχει θέσει υπό τον έλεγχό του τις πόλεις που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς.

Ομως η Γιάμπρουντ εξακολουθεί να είναι στα χέρια των ανταρτών, οι οποίοι στις αρχές Δεκεμβρίου κατέλαβαν τη Μααλούλα και διατηρούν θύλακες σε πολλά μικρά χωριά της επαρχίας.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα σε έκθεσή της ότι οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Άσαντ έχουν σκοτώσει σχεδόν 2.900 ανθρώπους «μεταξύ των οποίων περισσότερα από 200 παιδιά και 120 γυναίκες» στη διάρκεια περίπου 20 σφαγών από την αρχή της κρίσης τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 126.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί τους τελευταίους 33 μήνες, που μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία.

Απαγωγές ακτιβιστών και ισπανών δημοσιογράφων

Τέσσερις ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα απήχθησαν σήμερα από το γραφείο τους σε μια πόλη έξω από τη Δαμασκό.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, ένα δίκτυο ακτιβιστών, ανακοίνωσαν ότι η Ράζαν Ζεϊτούνεχ, η Σαμίρα αλ Χαλίλ, ο Ουάελ Χαμάντεχ και ο Νάζιμ αλ Χαμάντι απήχθησαν από ενόπλους που εισέβαλαν στα γραφεία του Κέντρου Καταγραφής Παραβιάσεων στη Ντούμα.

Η Ζεϊτούνεχ τιμήθηκε το 2011 με το βραβείο Ζαχάροφ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ στη Μαδρίτη η εφημερίδα El Mundo ανακοίνωσε ότι δύο ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν τον Σεπτέμβριο στη Συρία από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο δημοσιογράφος Χαβιέ Εσπινόζα, 49 ετών και ανταποκριτής της εφημερίδας στη Μέση Ανατολή από το 2002, και ο ανεξάρτητος φωτογράφος Ρικάρντο Γκαρσία Βιλανόβα, 42 ετών, απήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου κοντά στα τουρκικά σύνορα την ώρα που προετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από τη Συρία αφού έκαναν ένα ρεπορτάζ στη Ντέιρ αλ Ζορ.

Η εφημερίδα δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα βράδυ την απαγωγή τους εξηγώντας ότι αποφάσισε, σε συνεργασία με τις οικογένειές τους, να διατηρήσει μυστική την απαγωγή τους για σχεδόν τρεις μήνες καθώς γίνονταν προσπάθειες επικοινωνίας με τους απαγωγείς τους.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ