Συρία: Καρέ-καρέ η έκρηξη στο Χαλέπι που κατεδάφισε το ξενοδοχείο Carlton (βίντεο)

Οι αντάρτες έσκαψαν τούνελ και τοποθέτησαν τα εκρηκτικά κάτω από το ξενοδοχείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Στο Βίντεο – ντοκουμέντο…

Οι αντάρτες έσκαψαν τούνελ και τοποθέτησαν τα εκρηκτικά κάτω από το ξενοδοχείο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Στο Βίντεο – ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ- καρέ την τεράστια έκρηξη, που κατεδάφισε το πρωί της Πέμπτης το ξενοδοχείο στο Χαλέπι της Συρίας, φαίνεται ξεκάθαρα πως μαζί με αυτό, κατεδαφίστηκαν και γειτονικά κτήρια. 

Το πασίγνωστο ξενοδοχείο Carlton χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτική βάση από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Άσαντ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Το ξενοδοχείο βρισκόταν στην άκρη της παλιάς πόλης στο Χαλέπι, ενώ από την πρώτη στιγμή της έκρηξης, φαίνεται να υψώνεται μια τεράστια στήλη καπνού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπεύθυνοι για την ανατίναξη είναι αντάρτες που ανήκουν στην ομάδα «Ισλαμικό Μέτωπο» και που τοποθέτησαν τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών σε τούνελ που έσκαψαν κάτω από το ξενοδοχείο Carlton, ώστε να προκαλέσουν την έκρηξη από απόσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την έκρηξη, αλλά ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων. 

Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και πρώην εμπορικό κέντρο, βομβαρδίστηκε ανηλεώς από την  κυβέρνηση, αφότου πέρασε στα χέρια ανταρτών το 2010, ενώ σήμερα χωρίζεται σε γειτονιές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Άσαντ ή αντάρτες.

 

 

 

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος…