Συρία: "Δεν ήταν δικά μας τα τανκς που βομβάρδισε η Ιορδανία"

Η Συρία ανακοίνωσε ότι τα οχήματα που κατέστρεψαν μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας δεν ανήκουν στον συριακό στρατό. «Κανένα όχημα του…

syria tanks

Η Συρία ανακοίνωσε ότι τα οχήματα που κατέστρεψαν μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας δεν ανήκουν στον συριακό στρατό. «Κανένα όχημα του συριακού στρατού δεν κινήθηκε προς την μεθόριο με την Ιορδανία και αυτά που τέθηκαν στο στόχαστρο της ιορδανικής πολεμικής αεροπορίας δεν ανήκουν στον συριακό στρατό», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana, επικαλούμενο συριακή στρατιωτική πηγή, η οποία δεν κατονομάστηκε.

Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ιορδανικά στρατιωτικά αεροσκάφη κατέστρεψαν θωρακισμένα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο βασίλειο από την εμπόλεμη Συρία. Στρατιωτική πηγή της Ιορδανίας είχε εξάλλου διευκρινίσει λίγο αργότερα ότι «τρία οχήματα προσπάθησαν να εισέλθουν στο βασίλειο από το Ρουάισεντ», στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ωστόσο στη συνέχεια στρατιωτική πηγή της Συρίας, την οποία επικαλέστηκε η δημόσια τηλεόραση της χώρας, δήλωσε ότι τα οχήματα που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ιορδανικών μαχητικών αεροσκαφών «δεν ανήκαν στον συριακό στρατό». 

«Κανένα στρατιωτικό όχημα ή θωρακισμένο που να ανήκει στον συριακό στρατό δεν μετακινήθηκε προς την ιορδανική μεθόριο», σημείωσε η ίδια πηγή.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Πληροφοριών της Ιορδανίας Μοχάμαντ Μομάνι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα οχήματα που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ιορδανικών μαχητικών αεροσκαφών μετέφεραν λαθρεμπόρους όπλων, οι οποίοι «σκοτώθηκαν όλοι».

«Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι αυτοί που βρισκόντουσαν εντός των οχημάτων προσπαθούσαν να περάσουν λαθραία όπλα και άλλα πράγματα», σημείωσε ο Μομάνι, ο οποίος είναι επίσης εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Όλοι σκοτώθηκαν», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους. Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα σε ιορδανούς μεθοριακούς φρουρούς και ενόπλους οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο ιορδανικό έδαφος. Οι τελευταίοι συνελήφθησαν.

Η Δαμασκός κατηγορεί τις ιορδανικές αρχές ότι υποστηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν τις δυνάμεις του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο το Αμάν διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες και διαβεβαιώνει ότι έχει ενισχύσει τους ελέγχους στην μεθόριό του.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…