Newsroom

Newsroom

Συρία: Δέκα νεκρά παιδιά από βόμβα διασποράς

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη Συρία καταγγέλλουν ότι αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, τύπου MIG, έριξε βόμβες διασποράς σε αυλή σχολείου σε…

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη Συρία καταγγέλλουν ότι αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, τύπου MIG, έριξε βόμβες διασποράς σε αυλή σχολείου σε χωριό έξω από τη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα παιδιά.

Βίντεο στο διαδίκτυο δείχνει σκληρές εικόνες από τις σορούς των παιδιών και τις μητέρες να θρηνούν. Η αεροπορική επίθεση σύμφωνα πηγές της αντιπολίτευσης στη Συρία πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ντέιρ αλ-Ασαφίρ, 12 χλμ. ανατολικά της Δαμασκού.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι βρήκε τουλάχιστον 70 σφαιρίδια από τη βόμβα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 15 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch οι κυβερνητικές δυνάμεις κάνουν χρήση βομβών διασποράς οι οποίες έχουν απαγορευτεί από το 2010 σύμφωνα με συνθήκη του ΟΗΕ, την οποία όμως δεν έχει υπογράψει η Συρία, όπως και το Ισραήλ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Η Συρία διαψεύδει ότι κάνει χρήση τέτοιου πολεμικού υλικού.