Συρία: Απελευθερώθηκε μετά από τρία χρόνια ομηρίας Ιταλός επιχειρηματίας

Ένας Ιταλός που κρατήθηκε όμηρος στη Συρία επί τρία χρόνια, από τον Απρίλιο του 2016, απελευθερώθηκε και επιστρέφει στο σπίτι του, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Zanotti

Ο 57χρονος Σέρτζιο Ζανότι, επιχειρηματίας από τη Μπρέσια, είχε απαχθεί στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, πριν από τρία χρόνια. Ελάχιστες πληροφορίες για τον όμηρο είχαν δει έκτοτε το φως της δημοσιότητας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να τηρήσει σιγή ασυρμάτου όσο διαρκούσαν οι προσπάθειες για την απελευθέρωσή του.

Η πρώην σύζυγός του Ζανότι είχε λάβει πολλά μηνύματα στα οποία εκείνος ζητούσε βοήθεια ενώ οι απαγωγείς απειλούσαν να τον εκτελέσουν.

“Στο τέλος μιας σύνθετης και ευαίσθητης επιχείρησης, διπλωματικής και ερευνητικής, καταφέραμε σήμερα να πετύχουμε την απελευθέρωση του Σέρτζιο Ζανότι” ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο σε ανακοίνωσή του. “Ο συμπατριώτης μας φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση και σε λίγες ώρες θα επιστρέψει στην Ιταλία, στη Ρώμη”, πρόσθεσε.

Δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το ποιος κρατούσε τον Ζανότι και πώς ελευθερώθηκε.

Οι απαγωγείς είχαν αναρτήσει τουλάχιστον δύο βίντεο του επιχειρηματία. Στο ένα ήταν γονατισμένος ανάμεσα σε δύο ένοπλους μασκοφόρους και κοιτούσε την κάμερα, ενώ έκανε έκκληση στην ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει για να μην τον εκτελέσουν.

Τον Αύγουστο του 2018 τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφερθεί στην περίπτωση ενός άλλου ομήρου, που κατάγεται επίσης από την Μπρέσια: ο Αλεσάντρο Σαντρίνι, 33 ετών, εξαφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2016 ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Τουρκία. Η μητέρα του έσπασε τελικά τη σιωπή που είχε επιβάλει το υπουργείο Εξωτερικών, αφού έλαβε πολλά σύντομα τηλεφωνήματα από τον γιο της και τουλάχιστον ένα βίντεο στο οποίο ήταν γονατισμένος, ντυμένος με πορτοκαλί στολή, ανάμεσα σε ένοπλους άνδρες.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…