Συρία: Αεροπορική επίθεση του στρατού σε τουρκικά φορτηγά

Δύο φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που είχε αποστείλει στη Συρία τουρκική οργάνωση έγιναν στόχος αεροπορικής επίθεσης την Πέμπτη κοντά στο…

syria3 0

Δύο φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια που είχε αποστείλει στη Συρία τουρκική οργάνωση έγιναν στόχος αεροπορικής επίθεσης την Πέμπτη κοντά στο Χαλέπι από τον συριακό στρατό, όπως ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

«Ένας Σύρος πολίτης» σκοτώθηκε, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση, επεσήμανε το τουρκικό Ίδρυμα για την Ανθρωπιστική Βοήθεια (IHH), το οποίο πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση.

Τα φορτηγά, τα οποία μετέφεραν αλεύρι, μακαρόνια και κλινοσκεπάσματα, επλήγησαν από αεροπορική επιδρομή την οποία εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικίας του Χαλεπίου, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ, αγανακτισμένος από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, διερωτήθηκε εάν θα πρέπει να σκοτωθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι και να καταρρεύσουν οι γειτονικές χώρες υπό το βάρος των Σύρων προσφύγων προτού αναλάβει η διεθνής κοινότητα δράση για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Ο Τζον Τζινγκ, διευθυντής επιχειρήσεων της Γραφείου για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), επεσήμανε ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία επιδεινώνεται με σχεδόν 2,8 εκατομμύρια πρόσφυγες να έχουν καταφύγει στις γειτονικές χώρες και 6,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους στο εσωτερικό της χώρας.

Πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε περιοχές όπου εμποδίζεται η διανομή βοήθειας και ακόμη 240.000 ζουν σε κατάσταση πολιορκίας, σημείωσε ο κ. Τζινγκ.

Όπως κατήγγειλε ο αξιωματούχος, η συριακή κυβέρνηση κατέσχεσε ιατρική βοήθεια που προοριζόταν για τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Η συριακή κυβέρνηση «είτε δεν επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των ιατρικών εφοδίων που πρέπει να διανεμηθούν είτε αξιωματούχοι της απομακρύνουν τον ιατρικό εξοπλισμό από τις οχηματοπομπές», εξήγησε ο κ. Τζινγκ.

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας.