Newsroom

Newsroom

Συρία: 5χρονη προσπάθησε να σώσει την αδελφή της από τα συντρίμμια

Ενώ εμείς εδώ στη χώρα μας σε πολιτικό επίπεδο (και όχι μόνο) μετά την εκλογή της ΝΔ επιστρέφουμε σε γραμμή Ορμπαν όσον αφορά το μεταναστευτικό, στη Συρία οι βομβαρδισμοί καλά κρατούν. Και για μία ακόμη φορά, έτσι μπας και το καλοκαταλάβουμε (που δε το βλέπω), ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την αλήθεια, με το πιο σκληρό μας πρόσωπο.

syria 1

Εξαιτίας των βομβαρδισμών στην πόλη Αρίχα στη Συρία, μία τετραμελής οικογένεια παγιδεύτηκε στα χαλάσματα του μισογκρεμισμένου της σπιτιού. Δεν ήταν αντάρτες, ούτε πολεμιστές, ούτε Ταλιμπάν, ούτε τίποτα. Μία οικογένεια ήταν. Ήταν…

Η μητέρα πέθανε ακαριαία. Και ο πατέρας έβλεπε με αγωνία την 5χρονη κόρη του (Ρίχαμ το έλεγαν το κοριτσάκι) να προσπαθεί, 5 χρονών παιδί να πιάσει την 7 μηνών αδερφούλα της Τούκα, η οποία ουσιαστικά κρεμόταν από τα συντρίμμια.

Ο δημοσιογράφος Μπασάρ αλ-Σέιχ κατέγραψε τη σκηνή φωτογραφικά πριν τρέξει να βοηθήσει.

«Ο φωτογράφος αρχικά δεν μπορούσε να διακρίνει τίποτα λόγω της σκόνης που είχε σηκωθεί, όμως στη συνέχεια άκουσε τα κλάμματα και τις φωνές των παιδιών και του πατέρα τους», είπε το SY-24 στο BBC News. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, τα δύο παιδιά απεγκλωβίστηκαν τελικά αλλά ήταν βαριά τραυματισμένα. Καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε κρίσιμη, διακομίστηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στην πόλη Ιντλίμπ. Εκεί τελικά, η 5χρονη Ρίχαμ κατέληξε, ενώ η μικρή Τούκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς ακόμη να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Μην ξανακούσω κανά Βελόπουλο (από έδρας πλέον της Βουλής που τον φέραμε από τις τηλεπωλήσεις που ήταν) να λέει «όποιος θέλει ας τους πάρει στο σπίτι του» ή κανέναν Πλεύρη να φωνάζει πως «εδώ πρέπει να περνάνε χειρότερα οι πρόσφυγες για να σταματήσουν να έρχονται» ή τον Κουμουτσάκο, ως αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βεβαίως βεβαίως, να λέει (πάλι από έδρας της Βουλής) τα όσα είπε ως πλήρη δικαιολόγηση της ακραία αντιπροσφυγικής, αντιμεταναστευτικής και αντιευρωπαϊκής στάσης των χωρών του Βίζεγκραντ (βλέπε Ορμπαν και λοιπούς δημοκράτες προέδρους και πρωθυπουργούς)!

Επειδή, όμως, κάτι μου λέει πως θα τα ξανακούσω (τέτοια και χειρότερα) και επειδή το φοβάμαι πως τέτοιες φωτογραφίες θα τις ξαναδώ, κατανοώ πλήρως πως τα ευχολόγια, εκ δεξιών ή εξ αριστερών, είναι απλή μπουρδολογία. Αυτή είναι η αλήθεια του κόσμου μας, μας ανήκει πλήρως και αμετάκλητα (και αυτή και η ευθύνη της) και αν νομίζουμε ότι μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από εθνικιστικές παράτες, νεοφιλελεύθερες βιτρίνες ή αριστερές δικαιολογίες είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Ας πάρει καθείς τις αποφάσεις του. Ας ξεστραβωθεί κι ας αποφασίσει. Η ζωή μας για τη ζωή τους. Και η δική τους για τη δική μας. Ετσι είναι. Μαζί πορευόμαστε κι ας νομίζουμε πως «αυτά γίνονται κάπου αλλού».

Η ζωή μας για τη δική τους. Και η δική τους για τη δική μας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών 

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…