Newsroom

Newsroom

Καβάλα: Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν τη βουτιά θανάτου – Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί

O δραματικός διάλογος του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου - Εντοπίστηκαν και οι 8 σοροί - Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους που θα ενώσει το παζλ.

antonov 2

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτει τον δραματικό διάλογο του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου. Τα τελευταία του λόγια πριν τη βουτιά θανάτου ήταν τα εξής: «Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσω». Ο Πύργος ελέγχου απαντά: «Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;».

Ο πιλότος του Antonov 12 λέει πώς δημιουργούνται και αλλά προβλήματα στο αεροσκάφος και ότι θα προσπαθήσει να προσγειώσει το αεροσκάφος στην Καβάλα. Το αεροσκάφος έχει ξεκινήσει να χάνει ύψος.

Ο πιλότος φαίνεται ότι ψάχνει να βρει πεδιάδα να το προσγειώσει. Ο Πύργος Ελέγχου ζητά ενημέρωση. Ο πιλότος απαντά πώς χάνει το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο. Δεν φτάνει ποτέ ως το αεροδρόμιο. Μετά σιωπή. Το στίγμα έχει χαθεί και το Antonov 12 έχει πέσει.

Εντοπίστηκαν και οι 8 σοροί μελών του πληρώματος του μοιραίου Antonov, που συνετρίβη τα ξημερώματα στην Καβάλα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς έχει βρεθεί και αντικείμενο που πιθανολογείται ότι είναι το μαύρο κουτί.

Λίγο νωρίτερα, το ΤΕΝΞ εισήλθε στη σκηνή της συντριβής προκειμένου να ερευνήσει και να σημάνει τα βλήματα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά το «πράσινο φως» του ειδικού κλιμακίου του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας, που κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες ουσίες (Χημικές, Βιολογικές, Ραδιολογικές και Πυρηνικές).

Μετά την έρευνα και τη σήμανση των βλημάτων, θα ακολουθήσει η διαδικασία συγκέντρωσης και απομάκρυνσης ή επί τόπου εξουδετέρωσης, ανάλογα με την κρίση των πυροτεχνουργών.

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.