Συντριπτική η κοινή γνώμη για Γεωργιάδη και σκάνδαλο Novartis

Tην απόλυτη καταδίκη τους στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, εκφράζουν οι πολίτες σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

NOVARTIS Georgiadis

Συντριπτικά η κοινή γνώμη απορρίπτει και τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση, καθώς διαφωνεί με τον ισχυρισμό της πως πρόκειται για “προσωπική υπόθεση”. Η μεγάλη πλειοψηφία απορρίπτει και τους ισχυρισμούς περί “σκευωρίας” των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για το σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικά, για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, το 93% δηλώνει πως πρόσωπα που βαρύνονται με τέτοιες καταδίκες θα πρέπει να αποσύρονται οριστικά από την πολιτική δράση, ενώ το 92% δηλώνει πως τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά αυτά τα στελέχη.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ σε ανακοίνωσή της απέφυγε να καταδικάσει τις πράξεις του Νίκου Γεωργιάδη μιλώντας για μια “αυστηρά προσωπική υπόθεση”. Με αυτή τη θέση συμφωνεί μόλις το 5% των ερωτηθέντων.

Ακόμη και η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ, συγκεκριμένα ποσοστό 94%, διαφωνεί με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως θα έπρεπε να υπάρξει ρητή καταδίκη.

Για το σκάνδαλο Novartis, το 66% δηλώνει πως στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, έναντι μόλις του 16% που συμφωνεί με τον ισχυρισμό της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ περί σκευωρίας. Και σε αυτή την περίπτωση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (44% της ΝΔ και 47% του ΚΙΝΑΛ) διαφωνούν με το αφήγημα των ηγεσιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών σχετικά με το αν θα υπάρξει τελικά τιμωρία των εμπλεκόμενων πολιτικών. Συγκεκριμένα η πλειονότητα, σε ποσοστό 69%, δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί που εμπλέκονται, έναντι 23% που απαντάει πως θα υπάρξει τιμωρία τους για το σκάνδαλο. Μάλιστα η αντίληψη περί ατιμωρησίας φαίνεται να κυριαρχεί στους ψηφοφόρους και των τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), σε ποσοστά από 60% έως 70%.

Πηγή: tvxs.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…