Newsroom

Newsroom

Συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίστηκαν κοντά στο Χονγκ Κονγκ

Συντρίμμια αεροσκάφους, πιθανώς εκείνου της Malaysian Airlines, εντόπισαν πλεούμενα κοντά στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας…

aeroplano 3

Συντρίμμια αεροσκάφους, πιθανώς εκείνου της Malaysian Airlines, εντόπισαν πλεούμενα κοντά στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το Bloomberg. 

Ομάδες ερευνών από συνολικά εννέα κράτη αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του επιβατικού αεροσκάφους με τους 239 επιβαίνοντες. Οι έρευνες έχουν προσανατολιστεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανατολικά της διαδρομής την οποία θα ακολουθούσε κανονικά το αεροσκάφος, αφού αρχικώς υπήρξαν εντατικές έρευνες στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Νωρίτερα οι Αρχές της Μαλαισίας αναγνώρισαν τον έναν από τους δύο επιβάτες του αγνοούμενου αεροπλάνου της εταιρείας Malaysian Airlines που είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένα διαβατήρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας. 

Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε με τη βοήθεια μιας διεθνούς υπηρεσίας πληροφοριών, φέρεται να δήλωσε αξιωματικός της Αστυνομίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι Μαλαισιανός, αλλά δεν μπορώ ακόμη να αποκαλύψω από ποια χώρα είναι”, είπε από την πλευρά του ο επιθεωρητής της μαλαισιανής αστυνομίας Χάλιντ Αμπού Μπάκαρ. “Ο άντρας αυτός δεν είναι από το Σιντζιάνγκ της Κίνας”, πρόσθεσε αναφερόμενος στην αυτόνομη κινεζική περιφέρεια στην οποία κατοικεί η εθνοτική μειονότητα των Ουιγούρων.

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, η κηλίδα πετρελαίου στη θάλασσα η οποία έμοιαζε αρχικώς να προέρχεται από καύσιμα αεροσκάφους ήταν τελικώς από βάρκα. 

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ξαφνικά νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετά από περίπου μία ώρα στον αέρα, κατευθυνόμενη από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, σε ύψος 35.000 ποδών (10.670 μέτρων). Η Ιnterpol είχε επιβεβαιώσει την Κυριακή ότι τουλάχιστον δύο επιβάτες ταξίδευαν με μη σύννομα έγγραφα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι πλην των δύο, κανείς εκ των υπόλοιπων επιβατών του αεροσκάφους δεν ταξίδευε με πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…