Newsroom

Newsroom

Συντονισμένη διαδικτυακή επίθεση δέχεται ο Νίκος Μπογιόπουλος – Καταγγέλλει την Ομάδα Αλήθειας

Όλα αυτά εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η ΕΑΑΣ

1857836 2

Συντονισμένη διαδικτυακή επίθεση δέχεται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, με αφορμή κείμενο ιστορικού περιεχομένου που δημοσίευσε με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Μπογιόπουλος στο εκτενές κείμενο που δημοσίευσε χθες στον Ημεροδρόμο αποδομεί το επιχείρημα ότι οι Έλληνες πολέμησαν «ενωμένοι» και «όλοι μαζί» κατά των Ιταλών και των Γερμανών κατακτητών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ιστορία και η αλήθεια είναι πεισματάρικα πράγματα. Και επιμένουν: Οπως και σήμερα, έτσι και τότε, δεν ήταν «όλοι οι Ελληνες μαζί». «Μαζί» και «ενωμένος», για να επιστρέψουμε στην 28η Οκτώβρη και κυρίως σε όσα συμβολίζει,  ήταν, πράγματι, ο ελληνικός λαός. Όμως:

»α) Όταν ο ελληνικός λαός πολεμούσε τον φασισμό στο μέτωπο και μετά στα βουνά και στις πόλεις, υπήρχαν και εκείνοι που είχαν πάρει τον «πατριωτισμό» τους και – μαζί με το χρυσό της χώρας – τον είχαν φυγαδεύσει στα ασφαλέστατα «χαρακώματα» του Καΐρου και του Λονδίνου.

»β) Ενώ ο ελληνικός λαός μαχόταν το φασισμό και το ναζισμό, διεκδικώντας για αντίτιμο μια Ελλάδα της λευτεριάς, της δημοκρατίας και της λαϊκής αναδημιουργίας, υπήρχαν και εκείνοι που το 1944 έσπευδαν να συνταχθούν με τη βασιλική «εξόριστη» κυβέρνηση στην Αίγυπτο. Ήταν, μάλιστα, τόσο «διαθέσιμοι» στην υπηρεσία των Ανακτόρων, που για το λόγο αυτό «βραβεύονταν» με την ανάθεση ρόλου πρωθυπουργού της «κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητας».

»γ) Υπήρχαν, φυσικά, και εκείνοι που συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ. Ήταν οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες και οι γερμανοντυμένοι, ήταν οι “Παπαδόγγονες” ταγματαλήτες που υμνούσαν τον Φύρερ τους (φωτο). Στους οποίους, αν και προδότες, οι του Καΐρου και του Λονδίνου, όταν επέστρεψαν, στο πλαίσιο της «εθνικής τους ενότητας», επιδαψίλευσαν τιμές και αξιώματα…»

Εκτός όλων των άλλων εμπεριστατωμένων επιχειρημάτων του, φαίνεται ότι η φράση για τον Παπαδόγγονα ενόχλησε ιδιαίτερα τους σύγχρονους απολογητές των δωσιλόγων, των ταγματασφαλητών, των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να δέχεται οχετό ύβρεων και απειλών εδώ και πολλές ώρες στο διαδίκτυο.

Σε νεότερη ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος δε διστάζει να κατονομάσει ευθέως την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, ότι «καλύπτει» τη διαδικτυακή επίθεση που δέχεται, αφού ο διαβόητος λογαριασμός έγραψε σε σχετική ανάρτηση: «Σταματήστε το bullying στον Μπογιόπουλο. Υποκριθείτε τους ανιστόρητους», καλώντας έμμεσα σε «νέο γύρο» επιθέσεων.

«Λέγονται “Ομάδα Αλήθειας”. Οι γνωστοί; Δεν ξέρω. Ξέρω ότι έκανα ανάρτηση για το δωσίλογο Παπαδόγγονα, έσπευσε στρατιά φασιστών να τον υπερασπιστεί και μαθαίνω ότι βγήκε η @omadaalithias να υπερασπιστεί τους υπερασπιστές του ταγματασφαλήτη! Εδώ πια μιλάμε για ξεβράκωμα. Ευχαριστώ!», απάντησε με τη σειρά του ο δημοσιογράφος.

 

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του δημοσιογράφου η ΕΑΑΣ, οι οποία τον ενάγει για τη φράση «κάποιοι αλήτες» που είχε χρησιμοποιήσει σε ραδιοφωνική του εκπομπή, αναφερόμενος στα στελέχη της ΕΑΑΣ που χρησιμοποιούν χυδαίες εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις στις γιορτές που διοργανώνουν κάθε χρόνο στον Γράμμο και το Βίτσι, αποκαλώντας τους μαχητές του ΔΣΕ «κομμουνιστοσυμμορίτες» και τον Εμφύλιο πόλεμο «συμμοριτοπόλεμο».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…