Newsroom

Newsroom

Συνταξιούχοι Ρεθύμνου: Μην μας αναγκάσετε να κάνουμε την έξοδο του Μεσολογγίου

«Δεν πάει άλλο και μην μας αναγκάσετε να κάνουμε την έξοδο του Μεσολογγίου γιατί η θηλεία σφίγγει και ο απελπισμένος…

«Δεν πάει άλλο και μην μας αναγκάσετε να κάνουμε την έξοδο του Μεσολογγίου γιατί η θηλεία σφίγγει και ο απελπισμένος δεν φοβάται τίποτα και είναι αποφασισμένος για τα πάντα». Την παρακάτω επιστολή έστειλε σήμερα προς το Υπουργείο Υγείας η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού Ρεθύμνου

Προς:
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Κον Γιάννη Βρούτση
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κον Ανδρέα Λυκουρέντζο

Βουλευτές Ρεθύμνου

Κον Γιάννη Κεφαλογιάννη

Κον Ανδρέα Ξανθό

Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

Κον Γεράσιμο Βουδούρη

Ρέθυμνο 20.08.2012
Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ,
Παρακολουθώντας τα δρώμενα της νέας κυβέρνησης που πρόσφατα έλαβε την λαϊκή εντολή να μας Κυβερνήσουν που βάσει των προγραμμάτων τους εξακολουθούν να μας εμπαίζουν και να μας προκαλούν τους ήδη οικονομικά εξαθλιωμένους Συν/χους, φορτώνοντας στην πλάτη μας κάθε είδους οικονομικές επιβαρύνσεις και εξαγγέλλοντας για πολλοστή φόρα της μείωσης μισθών και συν/ξεων τις είδη τσεκουρωμένες.
Αναρωτιόμαστε αγανακτισμένοι προς τα κέντρα αποφάσεων που αποφασίζουν για την μοίρα μας οι κύριοι αυτοί που εισπράττουν τους παχουλούς μισθούς και δρουν εκ του ασφαλούς γιατί δεν γνωρίζουν τον πόνο, την ανέχεια, του μη έχοντος που να θέλει να κάνει ένα ραντεβού με το γιατρό του (όταν υπάρχουν, το Ρέθυμνο έχει 8) και να μην έχει το 1€ να πάρει τηλ. ή να πρέπει να πληρώσει τα φάρμακα του.
Με ποιο δικαίωμα κύριοι της Κυβέρνησης αυξάνατε το κόστος, των τηλεφωνικών ραντεβού, φόρους, χαράτσια και προκαλείται Εργαζόμενους, Συν/χων και Ανέργων πετσοκόβοντας τους μισθούς, συν/ξεις και επιδόματα.
Δεν αντέχομαι άλλο έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Να τα εισπράξετε Κύριοι της Κυβέρνησης από τους μεγαλοοφειλέτες και αυτούς που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό που είναι δισεκατομμύρια και να εισπράξετε και από την SIEMENS το πρόστιμο που είναι 2 δις. Να κυνηγήσετε την φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασία με στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και όχι αποδυνάμωση αυτών.
Για να μπουν χρήματα στα ταμεία και να απαλλαγούμε από αυτά τα μέτρα που σκοπό έχουν το άδειασμα της τσέπη μας, να μας αφήσετε να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας αξιοπρεπές και όχι σαν ζητιάνοι.
Λίγος σεβασμός στην Τρίτη Ηλικία δεν θα σας βλάψει, γιατί πληρώναμε μια ζωή στα ασφαλιστικά μας ταμεία για να έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Εάν τον Ιδρώτα μας τον κακοδιαχειριστήκατε και δεν επενδύσατε στην υγεία δεν μας αφορά, είστε υποχρεωμένοι να βρείτε τις λύσεις και να σταματήσει η ταλαιπωρία μας, δεν πάει άλλο και μην μας αναγκάσετε να κάνουμε την έξοδο του Μεσολογγίου γιατί η θηλεία σφίγγει και ο απελπισμένος δεν φοβάται τίποτα και είναι αποφασισμένος για τα πάντα.