Συνταξιούχοι είχαν βασιλικό( ; ) μπαούλο Louis Vuitton του 1880 για να αποθηκεύουν... καλαμπόκι (video)

Ίσως να ανήκε στη ρωσική τσαρική οικογένεια. Η αξία του ανέρχεται σήμερα στα 11.000 ευρώ

NewsRoom 04/11/2019 | 16:29

Ως χώρο αποθήκευσης για καλαμπόκι και άλλους καρπούς χρησιμοποιούσε ένα ζευγάρι συνταξιούχων στην Ουκρανία ένα μπαούλο της Louis Vuitton, κατασκευασμένο περί το 1880.

Ο Aleksandr και η Aleksandra Sokhranych είναι αγρότες στο χωριό Mokhnach της Ουκρανίας και αγνοούσαν πλήρως την αξία του μπαούλου που είχαν στο σπίτι τους.

Μία μέρα όμως, ένας συγγενής των ηλικιωμένων που τους επισκέφτηκε στο σπίτι, το εντόπισε και τους ενημέρωσε για την… ταυτότητά του.

Η αυθεντικότητά του επιβεβαιώθηκε από το κατάστημα της εταιρείας στη Μόσχα και οι ηλικιωμένοι αποφάσισαν να το δωρίσουν σε λαογραφικό μουσείο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου, υπάρχουν τρεις πιθανότητες για το πώς κατέληξε ένα τόσο ακριβό και παλιό αντικείμενο στα χέρια των δύο αγροτών.

Όπως αναφέρει ο Μαξίμ Μπουλάχ μιλώντας στο Ruptly, η πρώτη εξήγηση είναι ότι ανήκε στη ρωσική βασιλική οικογένεια. Το 1888 το τραίνο της βασιλικής οικογένειας είχε ένα ατύχημα στην περιοχή με αποτέλεσμα οι χωρικοί να πάρουν όλες τις αποσκευές που είχαν ξεχυθεί στο σημείο.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ίσως να το ξέχασε κάποιος αξιωματικός, ενώ η τρίτη εκδοχή είναι ότι ανήκε σε κάποιον πλούσιο Ρώσο.