Νωρίτερα από το προβλεπόμενο θα καταβληθούν τα χρήματα για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2026, με τον ΕΦΚΑ να εφαρμόζει νέο προγραμματισμό πληρωμών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα πρώην ταμεία μη μισθωτών.
Επίσης, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των πρώην Ταμείων μισθωτών, καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Στόχος η κοινή ημερομηνία καταβολής για κύριες και επικουρικές συντάξεις, με σαφείς αλλαγές στις ημέρες πληρωμής μισθωτών και μη μισθωτών.
Υπενθυμίζεται πως οι ημερομηνίες αλλάζουν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, με απόφαση Δ.Σ. ΕΦΚΑ και έγκριση Υπουργείου Εργασίας, ενώ με υπουργική απόφαση θα ορίζονται λεπτομέρειες εφαρμογής και ζητήματα παροχών που δεν καταβάλλονται κάθε μήνα.
Οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) εξακολουθούν να καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.
Πότε καταβάλλονται τα χρήματα
Πληρωμές την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025:
Νέοι συνταξιούχοι από 1/1/2017 (ν.4387/2016) – Όλες οι νέες συντάξεις μετά την 1/1/2017
- ΟΑΕΕ – Μη μισθωτοί
- ΟΓΑ – Αγρότες
- ΕΤΑΑ (μη μισθωτοί) – Ελεύθεροι επαγγελματίες / επιστήμονες
Πληρωμές τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025:
- ΙΚΑ – Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα
- ΝΑΤ – Ναυτικοί
- Δημόσιο – Συνταξιούχοι δημοσίου
- Λοιπά ταμεία ΕΦΚΑ (Μισθωτών) – Ίδιες ημερομηνίες με Δημόσιο
Διαβάστε επίσης:
Μέγα σκάνδαλο στις Βρυξέλλες: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Η ΕΚΤ «μπλοκάρει» το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Ένταση ανάμεσα σε Αποστολάκη και Παπαχλιμίντζο στην ΕΡΤ: «Μου θυμίζει χωροφύλακα»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια