Newsroom

Newsroom

Συνταράσσουν τη Γαλλία οι αποκαλύψεις για τον συντηρητικό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν

Σε δίνη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος των γάλλων ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της χώρας Φρανσουά Φιγιόν, με τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του να διαδέχονται η μία την άλλη, συνταράσσοντας τη γαλλική πολιτική σκηνή περίπου δύο μήνες πριν από τον πρώτο γύρο των κρίσιμων προεδρικών εκλογών.

58919dda1dc52420388b48b3

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Canard Enchaine» για τον παράνομο πλουτισμό της οικογένειας του Φρανσουά Φιγιόν, η σύζυγος του υποψηφίου προέδρου φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 900.000 ευρώ σε μια οκταετία, για εικονική εργασία ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και συνεργάτιδα σε λογοτεχνικό περιοδικό κι όχι 500.000 ευρώ, όπως αρχικά είχε γραφτεί.

Επιπλέον, ο συντηρητικός υποψήφιος πλήρωσε δυο από τα παιδιά του για νομικές συμβουλές με το ποσό των 84.000 ευρώ, ενώ σπούδαζαν. Την ίδια ώρα, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Φιγιόν εισέπραττε μισθό 17.000 ευρώ τον μήνα, από συμβουλευτική εταιρία που δημιούργησε το 2012 και η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Συγκεκριμένα, ο Φιγιόν εμφανίζεται να έχει εισπράξει συνολικά 757.000 ευρώ, από επιχειρήσεις της Ρωσίας, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με τον Πούτιν και ενδεχομένως να πρόκειται για έναν μηχανισμό ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος που αποσκοπούσε στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του συντηρητικού πολιτικού, Μπρούνο Ρεταγιέ, χαρακτήρισε «ψευδή» τη φημολογία αποφεύγοντας, όμως, να αποκαλύψει τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτούσαν τη συμβουλευτική εταιρία του συντηρητικού πολιτικού. Νωρίτερα, ο Φιγιόν είχε χαρακτηρίσει τις αποκαλύψεις «επαγγελματική επιχείρηση συκοφάντησης» του ίδιου και της οικογένειάς του.

Κι ενώ ο Φιγιόν χάνει διαρκώς έδαφος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όπως μεταδίδει από το Παρίσι η δημοσιογράφος Μαρίας Δεναξά, στη γαλλική Δεξιά εξετάζουν «plan B», για την αντικατάσταση του στην περίπτωση που η δικαιοσύνη του απαγγείλει κατηγορίες ή ενταθούν οι πιέσεις για παραίτηση του από την κούρσα για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας.

Μπλεξίματα με οικονομικές ατασθαλίες έχει εν τω μεταξύ και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, που πλήρωνε με χρήματα του ευρωκοινοβουλίου δυο υπαλλήλους του κόμματος της κι όχι κοινοβουλευτικούς βοηθούς της. Χθες, η Λεπέν έπρεπε να επιστρέψει 300.000 ευρώ στο ευρωκοινοβούλιο, κάτι που αρνήθηκε και οι ευρωπαϊκές Αρχές αποφάσισαν ο μηνιαίος μισθός της να περικοπεί από τα 10.000 ευρώ στα 3.000 ευρώ, ενώ θα χάσει και ορισμένες παροχές.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…