Συνταξιούχοι έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπουργείο Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες συνταξιούχοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις των επικουρικών τους συντάξεων. Οι συνταξιούχοι έκαψαν μάλιστα τις επιστολές που έλαβαν από το υπουργείο Εργασίας.

581b0ddf1dc524b8078b4589

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν να συναντήσουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους προς της Βουλή. Η συγκέντρωση των συνταξιούχουν ξεκίνησε στην πλατεία Κοτζιά από τις 10:00.

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή οι συνταξιουχικές οργανώσεις που διοργάνωσαν την κινητοποίηση.

Χθες Τρίτη οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΣΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου και ΤΑΕ ΟΑΕΕ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη να δηλώνει στο ΑΜΠΕ ότι οι απώλειες που έχουν υποστεί μόνο στις επικουρικές φθάνουν μέχρι και το 82%, ενώ στις κύριες το 45%.  

Επίσης χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Αριστοτέλους, στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως αναφέρει το voria.gr, αφού η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων δεν κατάφερε να συναντήσει κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου, έκαψε ορισμένες από τις επιστολές. Νωρίτερα, μέλη των «συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών» (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου), που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, σε συγκέντρωσή τους έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους, «επέστρεψαν» συμβολικά ως «απαράδεκτες» τις επιστολές που είχε στείλει ο υπουργός Εργασίας σε συνταξιούχους.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…