Newsroom

Newsroom

Συνταγματική κρίθηκε η βοήθεια προς την Ελλάδα

Νόμιμη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας τη συμμετοχή του Βερολίνου στη στήριξη της Ελλάδας, απορρίπτοντας τις αγωγές κατά των…

berlin

Νόμιμη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας τη συμμετοχή του Βερολίνου στη στήριξη της Ελλάδας, απορρίπτοντας τις αγωγές κατά των πακέτων στήριξης που είχαν ως στόχο να μπλοκάρουν τη βοήθεια, ως αντισυνταγματική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικαστηρίου, η απόφαση βγήκε οριακά και πράλληλα η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση από την επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου πριν αποφασίσει τη χορήγηση βοήθειας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, είχε προσφύγει ομάδα καθηγητών, συνταγματολόγων και οικονομολόγων, καθώς και του βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Πέτερ Γκαουβάιλερ, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική η συμμετοχή της Γερμανίας με 22,4 δισ. εγγυήσεις στο πρώτο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας και στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF με 123 δισ., με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η ρήτρα ‘no bail out’ που απαγορεύει την ανάληψη χρέους άλλης χώρας.
Σημειώνεται ότι πλέον με βάση αυτές τις τις αποφάσεις του δικαστηρίου, θα αποφασίσει και το γερμανικό κοινοβούλιο στις 29 Σεπτεμβρίου, περί της διέρευρυνσης του ρόλου του EFSF και της συμμετοχής του στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας.
http://www.ethnos.gr

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…