Newsroom

Newsroom

Συνταγματική αφαίρεση του διαβατηρίου του Μαρινάκη από το ΣτΕ

Aπόφαση χαστούκι σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εξέδωσε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σε ότι αφορά το διαβατήριο του, το οποίο του είχε αφαιρεθεί πριν από ένα περίπου χρόνο και τον περασμένο Σεπτέμβρη του επεστράφη στα βουβά από την ΕΛ.ΑΣ, παρά το γεγονός ότι έχει σε βάρος του εκκρεμείς ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κάτι που αφήνει έκθετο τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επί των ημερών του οποίου επεστράφη το διαβατήριο. 

4860518

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απεφάνθη ότι η αφαίρεση του διαβατηρίου του εφοπλιστή μετά την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματικά αδικήματα ήταν Συνταγματική, αλλά λόγω σπουδαιότητας παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2018, είχε αφαιρεθεί από τη διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Συγκεκριμένα, με εισαγγελική διάταξη είχε απαγορευθεί στον εφοπλιστή και σε τρεις συνεργάτες του η έξοδός τους από την Ελλάδα, μετά από δίωξη που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση του «Noor1».

Διαβάστε τη συνέχεια, στο αναλυτικό ρεπορτάζ του documentonews.gr 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…