Συνταγματικές οι περικοπές στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα των συνταξιούχων σύμφωνα με το ΣτΕ

Συνταγματικές έκρινε τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος θερινής άδειας των συνταξιούχων με εξαίρεση αυτούς του ΟΓΑ, το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Συμβούλιο έκρινε πως οι περικοπές έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας και στόχο είχαν στον περιορισμό  των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

1 675

Συνταγματικές έκρινε τις περικοπές των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος θερινής άδειας των συνταξιούχων με εξαίρεση αυτούς του ΟΓΑ, το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Συμβούλιο έκρινε πως οι περικοπές έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας και στόχο είχαν στον περιορισμό  των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Υποστήριξαν ακόμη, ότι οι περικοπές δεν είναι αντίθετες στην Διεθνή Σύμβαση «περί του Ευρωπαϊκού Κώδικος Κοινωνικής Ασφαλείας.»
Μειοψήφησε ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Σακελλαρίου
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Συνταξιούχων ΔΕΗ, το Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου και Υγραερίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος,  το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, αλλά και συνταξιούχοι που υποστήριζαν ότι οι περικοπές των επιδομάτων είναι αντισυνταγματικές και προσκρούουν στην Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…