Newsroom

Newsroom

"Συν+Πράξεις": Έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

synpraxeis

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου το “The Loft” παρουσιάζει την δεύτερη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο Συν+Πράξεις. Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και συγκεκριμένα του 1ου και 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα ζωγραφικά, εγκαταστάσεις στο χώρο και βίντεο από τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δουλέψει άλλοι σε ατομικό και άλλοι σε ομαδικό επίπεδο.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, επίκουροι καθηγητές, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Καστρίτσης :

«Με τις δουλειές του ΤΕΕΤ παρουσιάζεται μια πολύμορφη προσέγγιση που αναδεικνύει τις προσωπικές αναζητήσεις όσων συμμετέχουν αλλά και του Τμήματος της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας. Το ΤΕΕΤ και οι φοιτητές του εργάζονται σε σύγχρονη αναζήτηση σε μία διασυνοριακή περιοχή όπου ο τριεθνής χαρακτήρας της, το φυσικό τοπίο και οι μνήμες της πρόσφατης ιστορίας κυριαρχούν».

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει μια σειρά εννέα εικαστικών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Οι δράσεις της πλατφόρμας περιλαμβάνουν περιοδικές ομαδικές εικαστικές εκθέσεις που επιμελούνται έμπειροι και διακεκριμένοι επιμελητές. Παράλληλα, για πρώτη φορά, καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζουν τα εργαστήρια τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Εγκαίνια: Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στις 20:30

The Loft, Καπνικαρέας 3, Αθήνα

Διάρκεια Έκθεσης: 28 Νοεμβρίου 2014 – 15 Δεκεμβρίου 2014

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 12:00 – 00:00

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…