Συνωστισμός για το τεστ κορονοϊού

Συνωστισμό και ανύπαρκτες δομές για μαζικά τεστ αποτυπώνει η φωτογραφία έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

efhmeria eyaggelismos

Καταφθάνουν στον «Ευαγγελισμό» δεκάδες άνθρωποι που τους στέλνει ο ΕΟΔΥ στο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για να κάνουν το τεστ.

Η ανυπαρξία κατάλληλων δομών για να γίνονται τα τεστ, και η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τα ιδιωτικά εργαστήρια εν μέσω πανδημίας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα και στη λειτουργία νοσοκομείων και επιτείνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Την Πέμπτη, η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού ανέδειξε την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μεταφέροντας παραδείγματα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

Οι πολίτες που έχουν γυρίσει από διακοπές, χρειάζονται τα τεστ για να γυρίσουν στην εργασία τους και πηγαίνουν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις. Ο ΕΟΔΥ στέλνει τον κόσμο στα Επείγοντα για να κάνει το τεστ, λένε οι εργαζόμενοι, αλλά τα RAPIDtest διενεργούνται μόνο στη γενική εφημερία και δεν επαρκούν για τον όγκο των ύποπτων ασθενών.

Στον Ευαγγελισμό χορηγούνται μόνο 40-50 αντιδραστήρια για RAPID test στη γενική εφημερία όταν οι έχοντες ανάγκη test είναι κατά μέσον όρο είναι περίπου 90, καταγγέλλει η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού. Στον πανικό της γενικής εφημερίας, χρειάζεται ταχεία διάγνωση λόγω υψηλής πιθανότητας μετάδοσης εξαιτίας του συνωστισμού. Ο μοριακός έλεγχος δίνει αποτέλεσμα συνήθως την επόμενη μέρα. Καταγγέλλουν επίσης ότι «Είναι εξοργιστική η απόφαση της Διοίκησης να μην επιτραπεί η είσοδος στο νοσοκομείο σε όσους επισκέπτες έχουν πυρετό. Που θα πάνε αυτοί; Μήπως λειτουργούν σε 24ωρη βάση πολλά κέντρα υγείας, για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία; Η λογική αυτής της απόφασης λέει: μακριά από “το δικό μας” νοσοκομείο και μετά στην τύχη σας! Ενώ θα έπρεπε να τους παραπέμπει άμεσα σε Κ.Υ….»

Καμιά πρόσληψη δεν έχει γίνει, ούτε γιατρού ούτε νοσηλευτή ούτε άλλης ειδικότητας, από τον Ιούνη, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Αντίθετα έχουμε παραιτήσεις επικουρικών νοσηλευτών, που δεν άντεξαν την εντατικοποίηση και την ανασφάλεια. Καμιά νέα προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό. ΘΑ!! ζητήσει ο Ευαγγελισμός 130 μόνιμους νοσηλευτές, όταν τα κενά σε νοσηλευτές ξεπερνούν τα 300 και οι “προσλήψεις” θα γίνουν σε 2 χρόνια. Για τις άλλες ειδικότητες ούτε λόγος!

Αντί να σημάνει συναγερμός για την ανάπτυξη Π.Φ.Υ. με Κέντρα Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για μαζικά test, υπάρχει μόνο έκθεση ιδεών, καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…