Newsroom

Newsroom

"Συνομιλίες" από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

giannena 3

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου το “The Loft” παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεση της εικαστικής πλατφόρμας “The ArtLoft” με τίτλο «Συνομιλίες». Πρόκειται για μια έκθεση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα αποφοίτων και τελειοφοίτων του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. 

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, Ξενοφών Μπίτσικας -Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Χαρίσης και Μάνος Κατσάρης- Επίκουροι Καθηγητές:

«Συνομιλώ, συνδιαλέγομαι, συσκέπτομαι, συνδιασκέπτομαι, διαπραγματεύομαι, αναιρώ και επανα-πραγματεύομαι στερεότυπα και νέες θέσεις, και δοξασίες και απόψεις περί τέχνης και εικαστικού αντικειμένου. Δύο γενιές καλλιτεχνών, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνομιλούν μέσα από το εικαστικό τους έργο και τις κοινές προσλαμβάνουσες στη διαμόρφωση της εικαστικής τους σκέψης. Οι μεν έχουν ξεκινήσει να χαράζουν την εικαστική τους πορεία με αξιοσημείωτη σαφήνεια, καθαρότητα λόγου και προσωπικής έκφρασης, οι δε την ξεκινούν με την ίδια  αφετηρία, το ίδιο πάθος, και τη  σηματοδότηση του προσωπικού τους ύφους.  Ο βιομηχανικός χώρος του LOFT αποτελεί πεδίο ανάδειξης της εικαστικής δημιουργίας και αφορμή κριτικής για το ιδεολογικό και θεσμικό πλαίσιο της εικαστικής πράξης, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από την εκπαίδευση.  Οι νέοι εικαστικοί αναδεικνύουν μέσα από το έργο τους την  ουσιαστική και βαθιά, πολυεπίπεδη παιδεία χωρίς εργαλειακές λογικές και μηχανικές συνταγές. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, κατασκευές και βίντεο, συνυπάρχουν και συνομιλούν, και κάτω από τις πολυδιάστατες εικαστικές μορφές έκφρασης διαφαίνεται ακόμη ένας τύπος συνομιλίας, … με εκείνους που τους δίδαξαν και καθόρισαν, σχετικά, τους τρόπους να βλέπουν τα πράγματα. 

Η εικαστική πλατφόρμα “The ArtLoft” που οργανώνει και συντονίζει η γλύπτρια Κέλλυ Αθανασιάδου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και περιλαμβάνει εννέα εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο “The Loft” έως τα μέσα Ιουλίου. Σε συνεργασία με καθηγητές από τις τέσσερις σχολές Εικαστικών Τεχνών της χώρας παρουσιάζονται  τα εργαστήρια τους και δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εικαστική παραγωγή στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Εικαστική Έκθεση «Συνομιλίες»                            

Εγκαίνια: Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30

Διάρκεια Έκθεσης: 16 Ιανουαρίου 2015   – 4 Φεβρουαρίου 2015

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 12:00 – 00:00 // Καπνικαρέας 3 Αθήνα // Είσοδος Ελεύθερη

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…