Συνομιλία Σαμαρά-Σόιμπλε στην Πορτογαλία

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν Σαμαράς και Σόιμπλε στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ),στην Πορτογαλία.…

soimple 7

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν Σαμαράς και Σόιμπλε στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ),στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχαν μια 20λεπτη συνομιλία για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει μετά τον Σεπτέμβριο και σημειώνει πως ο χρόνος έναρξης της διαπραγμάτευσης και η διάρκεια της είναι μία πολύπλοκη συνάρτηση επιμέρους παραγόντων

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις και εφόσον τηρεί το βασικό πλαίσιο των δεσμεύσεων για τη δημοσιονομική πολιτική θα έχει το περιθώριο για κινήσεις διόρθωσης των κοινωνικών αδικιών.

Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να αναδειχθεί ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σαμαράς έχει παραμείνει σταθερός στην υποστήριξή του, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η Αγγλία. Εκτιμάται, πάντως, ότι τα εμπόδια ξεπερνιούνται και ο κ. Γιούνκερ είναι περίπου βέβαιος, ειδικά αν η Αγγλία πάρει το χαρτοφυλάκιο, που επιθυμεί στην Επιτροπή, με πρώτη προτίμηση αυτό της Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος των συνέδρων, στο τραπέζι, εκτός από τον κ. Σόιμπλε, κάθονταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…