Η σύνοδος των BRICS υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα κοινή διακήρυξη, κατά την πρώτη ημέρα της ετήσιας διάσκεψής της που πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί, όπως δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι.
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε την ομάδα χωρών των BRICS να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως ειρηνοποιός στη διαμάχη που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των χωρών-μελών στο Νέο Δελχί.
Όπως μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV, ο πρόεδρος Σι τόνισε ότι η Κίνα θα συνεργαστεί στενά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη των BRICS για την προώθηση της ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο πόλεμος δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας».
Η ομάδα των BRICS περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Αφρική, καθώς και την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδονησία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στην ομάδα των BRICS συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Ινδονησία, το Ιράν, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).
Διαβάστε επίσης:
Γιώργος Μαζωνάκης: Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών για τον θάνατο του τραγουδιστή
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια