Tο συνήθως λαλίστατο υπουργείο δεν είπε λέξη για τον Ζαραλίκο

Η βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού, φέρνει στη Βουλή το περιστατικό λογοκρισίας της θεατρικής παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου.

ζαραλικος3

Συγκεκριμένα, επισημαίνει την εκκωφαντική σιωπή του ΥΠΠΟΑ σχετικά με το περιστατικό της βίαιης παραβίασης πολιτιστικού χώρου και λογοκρισίας που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη 2/12 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» και την παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» του stand up κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Μια τέτοια παρέμβαση λογοκρισίας που μας γυρίζει σε άλλες εποχές, ιδιαίτερα  σκοτεινές, φαίνεται πως άφησε ασυγκίνητο το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό προσωπικά. Το συνήθως λαλίστατο ΥΠΠΟ με τα άπειρα δελτία τύπου καθημερινά, μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση, δεν έχει πάρει καμιά θέση για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση λογοκρισίας.

Η τομεάρχης Πολιτισμού καλεί την Λ. Μενδώνη να καταδικάσει ρητά και με σαφήνεια αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία, βίαιη παρέμβαση σε χώρο Πολιτισμού και την ρωτά για το αν μπορεί να εγγυηθεί εκ της θέσεώς της την ελευθερία κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης. Επιπλέον, θέτει ως ερώτημα ‘’τι είναι αυτό που εμποδίζει μία υπουργό Πολιτισμού να προστατεύσει τον ίδιο τον Πολιτισμό’’;

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό