Συνήγορος του Πολίτη: Μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των ενισχύσεων στους παραγωγούς

«Διαπιστώνουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των ενισχύσεων στους παραγωγούς. Επίσης διαπιστώνουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των ενστάσεων των παραγωγών. Αυτό σημαίνει ότι το αγροτικό εισόδημα υφίσταται απώλειες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, έχουμε περιπτώσεις που υπάρχουν σφάλματα στην χαρτογράφηση των αγροκτημάτων, τα οποία με δυσκολία μπορούν να διορθωθούν, με αποτέλεσμα και πάλι να υπάρχουν απώλειες στις ενισχύσεις των αγροτών. Αυτή την στιγμή λοιπόν, οι καθυστερήσεις μπορεί να φτάνουν τα δύο και τρία χρόνια».

αγροτες

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, σε δήλωσή του στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Λάρισα για την παρουσίαση της ειδικής έκθεσης της Αρχής, με θέμα «Ενισχύσεις και Πρωτογενή Παραγωγή».

Όπως είπε ο κ. Ποττάκης, στην έκθεση καταγράφεται ο ρόλος και η λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ρόλος των ενδιάμεσων φορέων, αλλά και ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού, ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε πως «χρειάζεται να εξορθολογήσουμε όλο τον τρόπο λειτουργίας του διοικητικού μηχανισμού, ώστε τουλάχιστον η ελληνική διοίκηση να λειτουργεί πιο εύρυθμα, ενόψει του νέου μοντέλου απονομής των ενισχύσεων που θα είναι αρκετά προβληματικό για τους Έλληνες παραγωγούς».

Σημειώνεται πως στην ειδική έκθεση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και δεκατέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις της ανεξάρτητης Αρχής, για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων, ιδίως στον τομέα των ενισχύσεων, αλλά και για την προετοιμασία των Ελλήνων παραγωγών ενόψει των νέων συνθηκών.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…