Την Τρίτη "κληρώνει" για Γ. Παπακωνσταντίνου

Το Ειδικό Δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Μαρτίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

papakonstadinou diki 0

Το Ειδικό Δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Μαρτίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο Πρόεδρος Νικόλαος Πάσσος ανακοινώνοντας την ημέρα έκδοσης της απόφασης, ευχαρίστησε την Εισαγγελέα και όλα τα μέλη του Δικαστηρίου για την προσπάθεια διαλεύκανσης της «σκοτεινής» -όπως είπε- υπόθεσης, καθώς και τον κατηγορούμενο και τους υπερασπιστές του, «που με αξιοπρέπεια και πλήρη σεβασμό στο δικαστήριο προσπάθησαν να φωτίσουν την υπόθεση σε ένα πρωτοφανές κλίμα».

Αφού ευχαρίστησε και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την υπόθεση, ο κ. Πάσσος, τόνισε ότι επί του πρακτέου διακόπτει 24/3/2015 και ώρα 18.00 για την έκδοση της απόφασης, στις 24 και όχι 25 γιατί είναι αργία και «θα έχουμε γιορτές και πανηγύρια».

«Ο Γ.Παπακωνσταντίνου δεν πρέπει και δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα» ανέφερε ο Βασίλης Δημακόπουλος, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Ειδικό Δικαστήριο για τη λίστα Λαγκάρντ. Πρόσθεσε ακόμα πως:«Τα αποδεικτικά μέσα που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποινική δίκη, διότι έτσι παράγεται δικονομική ακυρότητα»

Δίνοντας δε έμφαση στο θέμα της παραγραφής ο κ Δημακόπουλος είπε ότι έχει επέλθει παραγραφή Επεσήμανε ακόμα πως: «Οι σκέψεις του βουλεύματος,που παρέπεμψε τον πρώην υπουργό σε δίκη και αποφάνθηκε το αντίθετο, προσκρούουν στις συνταγματικές διατάξεις».
Στην συνέχεια ο κ Δημακόπουλος σημείωσε ότι η λίστα δεν είχε πρωτοκολληθεί όταν παραδόθηκε στην Ελλάδα παραπέμποντας στην κατάθεση του πρώην Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλου ο οποίος κατάθεσε ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί η λίστα αναλύοντας το θέμα νομικά.
Την κατάθεση αυτή ο συνήγορος του κ Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ως εμπεριστατωμένη.
Στην συνέχεια ο κ Δημακόπουλος αναφέρθηκε στη διαγραφή των συγγενών του πρώην υπουργού από την λίστα, λέγοντας ότι έγινε από άλλο άτομο : «Ο πρώην υπουργός λοιδωρήθηκε, εξευτελίστηκε από τα ΜΜΕ και υπέστη τις όποιες λοιδωρίες με ψυχραιμία και με αξιοπρέπεια, ενώ δεν είναι αυτός που διέγραψε τα επίμαχα αρχεία. Στην περίπτωσή του οι ενδείξεις ισοσκελίζονται. Υπάρχουν  ενδείξεις που στρέφουν τις υπόνοιες σε βάρος του πρώην υπουργού, ήταν δικοί του συγγενείς που είχαν τους λογαριασμούς, αυτός πήρε τη λίστα, και λοιπά, αλλά υπάρχουν και οι αντίθετες ότι δηλαδή τη διαγραφή την έκανε άλλος για να τον εκθέσει. Δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο πρώην υπουργός διέγραψε τα εν λόγω αρχεία. Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά. Αλλωστε και ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ κ.Δελτσίδης δεν προσδιόρισε, πότε έγινε η διαγραφή των επίμαχων αρχείων».

Η δευτερολογία της Εισαγγελέως

Εν τω μεταξύ η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου απαντώντας στα περί “Αγκάθα Κρίστι”, χαρακτηρισμό που της απέδωσε η υπεράσπιση, λαμβάνοντας τον λόγο στην δευτερολογία της είπε ότι  «Η Αγκάθα Κρίστι πρέπει να πει μερικά πράγματα».
Η Εισαγγελέας αναφερόμενη στις εκθέσεις-πραγματογνωμοσύνες, που είναι τέσσερις, τόνισε ότι «αγνοήθηκαν και αποσιωπήθηκαν».
Αν δε είχε χαθεί το πρώτο USB, τόνισε η Εισαγγελέας, που δημιούργησε ο κ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά το έδωσε στον Γιάννη Διώτη, τώρα θα ήταν γνωστή η ημερομηνία δημιουργίας του αρχικού USB  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πολύ αμφιβάλω ότι δεν φύλαξε στο συρτάρι του ο κ. Παπακωνσταντίνου ένα ίδιο, που θα μπορούσε να μας το φέρει και να λυθούν όλα τα προβλήματα»
Όσον αφορά στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι δεν υπάρχουν εκθέσεις καταλογισμού στους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, η κα Δημητρίου είπε πως δεν παίζει κανένα ρόλο και απευθυνόμενη στους δικαστές τους κάλεσε να προσδιορίσουν κατ’ εκτίμηση το ποσό της ζημιάς.
Τόνισε δε πως ο έλεγχος από τα φορολογικά όργανα έχει ολοκληρωθεί.

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…