Newsroom

Newsroom

Συνήγορος Κάντα: Μην περιοριστούμε στη μαρίδα, να πιάσουμε και καρχαρίες

«Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε μιλώντας στο Hot Doc Radio και…

mantzouranis

«Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη ο συνήγορος του πρώην υποδιευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πελάτη του για τις μίζες των εξοπλιστικών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, και με αφορμή τις αποκαλύψεις του Hot Doc που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα.

Όπως σημείωσε ο Γ. Μαντζουράνης, η μεγάλη συνεισφορά του Αντώνη Κάντα είναι ότι έσπασε ένα ταμπού που έκλεινε όλα τα στόματα και δημιουργούσε μία επιπλαστη εθνική συναίνεση για τις εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας μας, ενώ παραδέχθηκε πως ο Αντώνης Κάντας δεν είναι… εθνικός ήρωας, αλλά απλώς άνοιξε το στόμα του για να τύχει ευνοϊκότερης δικαστικής μεταχείρισης.

Ο κ. Μαντζουράνης αναφέρθηκε ακόμα στην υπόθεση που αποκάλυψε ο Αντώνης Κάντας για μίζα 600.000 ευρώ που δέχθηκε για να μην εκφράσει τις αντιρρήσεις του για την αγορά ενός αναχρονιστικού οπλικού συστήματος, για την οποία επέμενε ο Γιάννος Παπαντωνίου, και τόνισε ότι τώρα που η κοινή γνώμη «βράζει» είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει η έρευνα για τις μίζες των εξοπλιστικών, αρκεί «να μην περιοριστούμε μόνο στη μαρίδα, να πιάσουμε και καρχαρίες».