Συνεχίζουν τις απειλές…οι εμπλεκόμενοι

Με δηλώσεις τους σε συνεντεύξεις που δίνουν, εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ και κάνουν λόγο για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και λαθρεμπόριο λάσπης.

5a7ec1df1dc524c3288b4598

Η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων, καθώς φέρνει στην επιφάνεια έναν από τους βασικούς λόγους που η χώρα χρεοκόπησε, σπαταλώντας δις για ένα σύστημα υγείας που ενώ δεν προσέφερε ουσιαστική περίθαλψη στους πολίτες, ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει την διαφθορά του πολιτικού συστήματος που μεσουρανούσε επί δεκαετίες σαν γάγγραινα και σάπισε τη χώρα.

Ειδικά, από την στιγμή που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τον χρηματισμό και τις περίεργες πρακτικές των στελεχών της Novartis με πολιτικά πρόσωπα, η εξελίξεις στην υπόθεση έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Μάλιστα ο σάλος που έχει δημιουργηθεί από τα εμπλεκόμενα πολιτικά ονόματα είναι τέτοιος, που από χθες το πρωί κυκλοφορούν δημοσιεύματα που καταγγέλλουν τους «προστατευόμενους» από το FBI μάρτυρες, για να «προστατεύσουν» τους εμπλεκόμενους πολιτικούς.

Φυσικά στόχος των εν λόγο δημοσιευμάτων είναι η «αποκάλυψη των κουκουλοφόρων-μαρτύρων» όπως τους ονομάζουν, με σκοπό όμως να εκφοβίσουν τους μάρτυρες και να τους εκθέσουν σε κίνδυνο. Ώστε σε μία επόμενη φάση να μην επιμείνουν ή να αναιρέσουν τις καταθέσεις τους, στις οποίες εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα.

Την ίδια γραμμή πλεύσης με τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, ακολούθησαν ορισμένοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Οι ίδιοι σε δηλώσεις τους, σε συνεντεύξεις που δίνουν, εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ και κάνουν λόγο για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και λαθρεμπόριο λάσπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ότι θα πάει τους συκοφάντες «μέχρι τέλους».

«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μία βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς συνδέει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες» και αφήνει βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

«Όλοι όσοι επιθυμούν “φυγή προς τα μπρος” για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας», τονίζει ακόμη.

Σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί «να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες».

«Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων», γράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και επισημαίνει ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. «Η Novartis βεβαίωσε και δεν εξαιρέθηκε από αυτό», σημειώνει.

Συμπεραίνει επίσης ότι πρόκειται για μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει», διαμηνύει από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, προεξοφλεί ότι με την υπόθεση αυτή θα ασχοληθούν σύντομα τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παράλληλα, μιλώντας στα «Νέα» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σεβασμό στους θεσμούς, δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διάκριση εξουσιών και «εκθέτει συνεχώς εισαγγελικούς λειτουργούς που τους εμφανίζει ως παρακολούθημά της».

«Δεν θα περάσει το λαθρεμπόριο λάσπης. Υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί. Θα βγουν οι κουκούλες», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

«Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά», είναι ο τίτλος του άρθρου του Ανδρέα Λοβέρδου στην ίδια εφημερίδα.

Σε αυτό κάνει λόγο για απόπειρα κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης κάτω από αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες και μεθοδεύσεις με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης.

«Η πολιτική αλητεία κατ’ απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και των πολιτικών αντιπάλων της θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη», καταλήγει.

Τηρήθηκε πιστά το γράμμα του νόμου

Κατηγορηματικοί είναι οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, αναφορικά με το τρόπο που έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η σχετική διαδικασία.

Οι τρεις εισαγγελείς προχώρησαν σε δήλωση στην οποία τονίζουν ότι τηρήθηκε πιστά το γράμμα του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Διευκρινίζουν επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα είναι παράλληλη κι όχι κοινή, με άλλες που λαμβάνουν χώρα σε άλλα κράτη.

Προανάκρουσμα εξελίξεων η σύσταση προανακριτικής

Την προσεχή εβδομάδα μετά το αίτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ξεκινήσει η συζήτηση για την υπόθεση.

Για την έγκριση της πρότασης απαιτούνται 151 ψήφοι, θα υπάρξει πόρισμα και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για τυχόν ποινικές ευθύνες. Εάν προκύψουν το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για ειδικό δικαστήριο.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ