Συνεχίζεται ο "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ των δικαστών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) απαντά με ανακοίνωσή της σε όσα της καταλογίστηκαν χθες από την Ένωση Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, τη μειοψηφία των πέντε μελών του ΔΣ της ΕΔΕ και του πρόεδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

584ffbe81dc5243e3e8b4bc4

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «η εξαιρετική επιτυχία της προχθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που συσπείρωσε για πρώτη φορά όλο το δικαστικό σώμα, δεν άρεσε σε ορισμένους που βρήκαν και πάλι αφορμές να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους».

Ακόμη, αναφέρει η ΕΔΕ, «η δημιουργία τεχνητής έντασης και πόλωσης του κλίματος στη Δικαιοσύνη έχει γίνει κύρια επιδίωξη ορισμένων “συναδέλφων”». Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι προτεραιότητά της είναι «η τήρηση του Συντάγματος, η ενότητα της Ένωσής μας και η διατήρηση της αξιοπρέπειας του δικαστικού σώματος και γι’ αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι χθες πέντε μέλη της διοίκησης της ΕΔΕ κατήγγειλαν μεταξύ άλλων τον «ακραίο και αντιδημοκρατικό τρόπο των μελών του δήθεν ενωτικού Προεδρείου της ΕΔΕ, το οποία με πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τις προσωπικότητες των άλλων και προς τις αντίθετες απόψεις, δημιουργεί σοβαρές εντάσεις και μεγάλα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Ένωσης».

Ταυτόχρονα, χθες πάλι η νέα Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων κατήγγειλε την ΕΔΕ για «συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα εναντίον των μελών της Ένωσής μας» και περαιτέρω για «απρεπή τρόπο και έλλειψη σεβασμού προς την θεσμική θέση των επί κεφαλής της Τακτικής, Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης».

Διαβάστε σχετικά: Στα «χαρακώματα» οι δικαστές – μύδροι μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της ηγεσίας τους

Διαβάστε σχετικά: Πυρά δικαστών κατά του «λαϊκιστή» Κυριάκου Μητσοτάκη