Συνεχίζεται η έρευνα για την πτώση του "Χιούι"

Τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο, ψάχνουν να βρουν οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής που έχει οριστεί από το Υπουργείο Αμύνης.

Φως στο τραγικό δυστύχημα του «Χιούι», στο Σαραντάπορο, που οδήγησε στο θάνατο 4 αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας, θέλουν να ρίξουν οι εμπειρογνώμονες. Οι ειδικοί εξετάζουν λεπτομερώς, τις εντολές που δόθηκαν, από την αρχή της αποστολής έως το μοιραίο τέλος της.

Σε όλη αυτήν τη διαδικασία κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη η μαρτυρία της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Χθες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε σε ενημέρωση για την κατάσταση της κ. Πλεξίδα, προκειμένου να αποφεύγονται πιθανές παρεξηγήσεις και παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 «ως σοβαρή πολυτραυματίας». Τονίζεται ότι έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κάταγμα στέρνου και τέσσερα κατάγματα σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης (αυχενικό, θωρακικό, οσφυϊκό). Από το ΓΕΣ επισημαίνεται, επιπλέον, ότι η κατάσταση της αρχιλοχία είναι «σταθερή – βελτιούμενη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πλεξίδα θα παραμείνει στην Εντατική σήμερα (ενδεχομένως και αύριο) και έπειτα θα μεταφερθεί σε κάποια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για σταδιακή αποκατάσταση από τα βαρύτατα τραύματά της.

Χθες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια κίνηση συμβολισμού, καθώς αφενός επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο, αφετέρου επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο τύπου «Χιούι» –ίδιο με εκείνο που κατέπεσε– με το οποίο κατόπτευσε τον τόπο του δυστυχήματος.