Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη-Οι καταθέσεις – "φωτιά"

Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία διεκόπη την Παρασκευή λίγο πριν τις 15:00.

5809a3821dc5240e588b4a07 1

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη, και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα. Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying το οποίο φέρονται να του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Η μαρτυρία “φωτιά”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο Νίκος Δάβρης ήρθε από τη Βραζιλία για να ρίξει φως στην υπόθεση και η κατάθεσή του ήταν καταπέλτης για τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την υπεύθυνη της Εστίας. Ειδικότερα, ο σπουδαστής κατέθεσε ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook, χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος» για να του ζητήσει να μη μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία του είχε πει «μη λες τίποτα παρά έξω μην κινδυνεύσεις και εσύ από τους Κρητικούς».

Ο Δάβρης παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε: “Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ό,τι θες στην “. Οταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, τον ρώτησα “γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;”. 

Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.Τα όσα κατέθεσε «καίνε» όμως και την υπεύθυνη της Εστίας: «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω και της είπα “πάνω στην Εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουν και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν”. 

Τότε με πήρε και πήγαμε στο διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μια υπηρεσία σχετική με το bullying αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».Οταν η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πώς αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο, εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…