Newsroom

Newsroom

Συνετρίβη αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αυστραλία – Νεκροί τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες – 5 τραυματίες

Νεκροί τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες από τη συντριβή ελικοπτέρου – 5 οι σοβαρά τραυματίες

stigmiotypo othonis 2023 08 27 083356 252863 400732 type13262

Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος Osprey στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σήμερα σε απομονωμένο τροπικό νησί στη βόρεια Αυστραλία κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων, ανακοίνωσε αξιωματούχος των πεζοναυτών.

«Υπήρχαν συνολικά 23 επιβαίνοντες. Τρεις είναι νεκροί και πέντε άλλοι, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Ντάργουιν», αναφέρει ο αξιωματούχος αυτός σε ανακοίνωσή του.

Το αεροπορικό δυστύχημα με στρατιωτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια άσκησης στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το Sky News Australia μετέφερε πως ένα v-22 Osprey με περίπου 20 Αμερικανούς πεζοναύτες συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Ντάργουιν.

«Οι αρχικές αναφορές υποδηλώνουν ότι στο περιστατικό εμπλέκεται αμυντικό προσωπικό των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι μέλη της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης δεν εμπλέκονται», ανέφερε το υπουργείο.

Επίσης, ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στο νησί Μέλβιλ βόρεια του Δαρβίνου κατά τη διάρκεια του Exercise Predator’s Run 2023.

Αρκετοί άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά την συντριβή του κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν, σύμφωνα με το δημόσιο αυστραλιανό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στην Αυστραλία, μετέδωσε επίσης το ειδησεογραφικό δίκτυο.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε είχε προγραμματιστεί προηγουμένως να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…