Newsroom

Newsroom

Το βίντεο της εξαφάνισης του Boeing, σενάριο αεροπειρατείας

Τελευταία ενημέρωση 20:00

boeing

Τελευταία ενημέρωση 20:00 Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει πώς το μοιραίο αεροπλάνο των Malaysia Airlines χάθηκε από τo ραντάρ κι αγνοείται για παραπάνω από είκοσι ώρες. Πρόκειται για καταγραφή του συστήματος «Flight Path» της ακριβούς διαδρομής που ακολουθούσε το Boeing της πτήσης MH370 από τη στιγμή της απογείωσης μέχρι και το σημείο που εξαφανίζεται από τα όργανα παρακολούθησης των συστημάτων ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να είναι κίτρινο και να απογειώνεται από την Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται να πετά πάνω από περιοχές της χώρας και στη συνέχεια πάνω από τον ωκεανό, σε πορεία προς το Βιετνάμ. Ξαφνικά, σε ένα σημείο πάνω από την αχανή θάλασσα της Νότιας Κίνας, στη «μέση του πουθενά» το κίτρινο σημάδι του αεροσκάφους γίνεται κόκκινο και αμέσως μετά εξαφανίζεται τελείως από τα όργανα. Είναι η στιγμή που το αεροπλάνο χάνεται, χωρίς να προλάβει να εκπέμψει καν σήμα κινδύνου, μαζί με τους 239 επιβαίνοντες. Έκτοτε η τύχη τους αγνοείται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση διάσωσης.

Δείτε το βίντεο:

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γαλλικό γραφείο Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la sécurité de l’aviation civile (BEA), που συλλέγει στοιχεία για αεροπορικά ατυχήματα παγκοσμίως, το αγνοούμενο Boeing 777-200 είχε εμπλακεί σε ατύχημα στις 9 Αυγούστου του 2012, στο αεροδρόμιο της Σαγκάης «Pudong International Airport». Τότε, είχε συγκρουστεί με ένα Airbus A340-600 των κινεζικών αερογραμμών «China Eastern Airways» και είχε μάλιστα πάθει μια μικρή ζημιά στο φτερό, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

Τελευταία ενημέρωση 17:45 Το κινεζικό δίκτυο CCTV έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία τραβηγμένη από πολεμικό αεροσκάφος του Βιετνάμ που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing της Malaysia Airlines το οποίο αγνοείται στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Οι από αέρος έρευνες σταμάτησαν λόγω του σκοταδιού, ενώ φουντώνουν οι φήμες περί αεροπειρατείας εξαιτίας της είδησης ότι τουλάχιστον δύο επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια. Ο ένας ταξίδευε με ιταλικό κι ο άλλος με αυστριακό διαβατήριο.

Τελευταία ενημέρωση 17:00 Μόνο καλό σημάδι δεν είναι οι δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες στο σημείο από όπου έδωσε το τελευταίο στίγμα του το Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες της Malaysia Airlines. Αυτές εντοπίστηκαν από βιετναμέζικα αεροπλάνα που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ στις 01:41 του Σαββάτου, μια ώρα μετά από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Οι πετρελαιοκηλίδες εντοπίστηκαν νοτίως του Βιετνάμ, η μία έχει μήκος δέκα χιλιομέτρων και η δεύτερη 15. Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται επισήμως ότι οι πετρελαιοκηλίδες έχουν άμεση σχέση με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε, ωστόσο, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το είδος και το μέγεθός τους ταιριάζει με αυτές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις δεξαμενές καυσίμων ενός αεροπλάνου που συνετρίβη. Μέχρι τώρα, πάντως, η  κοινή επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του αεροσκάφους από Βιετνάμ, Μαλαισία και Σιγκαπούρη δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια.

UPDATE 12:30  – Κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε τα ξημερώματα από τα ραντάρ, διεξάγουν το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, τις πληροφορίες για την επιχείρηση αυτή έδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ στην αντίστοιχη υπηρεσία της Κίνας.
Αξιωματούχος ανέφερε πως τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μαλαισίας δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής σημάδια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
H Μαλαισία έχει στείλει τέσσερα πλοία στην περιοχή καθώς και τρία ελικόπτερα, δήλωσε ένας μαλαισιανός αξιωματούχος στο Reuters. «Το αεροσκάφος μας εντόπισε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα στο σημείο απ’ όπου προήλθε το τελευταίο σήμα. Στείλαμε ένα πλοίο να ερευνήσει και επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν τίποτα», πρόσθεσε.
Το Boeing 777-200, που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα, 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας.
Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.
«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», ανέφερε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. «Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα ένας ναύαρχος από το Βιετνάμ είχε δηλώσει ότι το Boeing συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου. Ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ ανασκεύασε, στη συνέχεια, τις δηλώσεις του και υποστήριξε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ.
Ανέφερε, εξάλλου, ότι τις πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία συντριβής του Boeing τις παρείχαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Μαλαισίας.
Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ, 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, όπως ανακοινώθηκε. Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:40 (του Σαββάτου τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).
Η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία έχει δημιουργήσει μια ομάδα έκτακτης ανάγκης υπό τον πρεσβευτή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα. «Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι. Ελπίζω όλοι όσοι επιβαίνουν στο αεροπλάνο να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.
Το Πεκίνο έχει στείλει δύο πλοία αναζήτησης και διάσωσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για να συνδράμουν στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροσκάφος μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και επτά Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη. Επίσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός. Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.
Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981, έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης. 

UPDATE 9:39 – Ο υπουργός μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε οτι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροπλάνου,ενώ νωρίτερα, αξιωματούχος είχε δηλώσει στα ΜΜΕ, οτι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα.

9:00 – (Η είδηση όπως μεταδοθηκε στα διεθνή ΜΜΕ)  Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές νησιού του Βιετνάμ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.Εκτελούσε την πτήση απο Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.Είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας.Στο αεροπλάνο είχε 239 επιβάτες εκ των οποίων 2 ήταν βρέφη.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πώς ο ναύαρχος γνώριζε ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί ή το πού έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του.

Το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, όπως έχει ανακοινώσει η Malaysian Airlines.Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:40 (του Σαββάτου τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) 
«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

 

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…