Newsroom

Newsroom

Συνέταιρος με «γαλάζιο» πρώην υπουργό ο «Αυστραλός» που εκτέλεσαν στη Βούλα

Ολοένα και περισσότερες προεκτάσεις φαίνεται να προκύπτουν στην υπόθεση της εκτέλεσης του 46χρονου ελληνοαυστραλού που έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστων το βράδυ της Τετάρτης.  

βούλα

Ο γνωστός ως «Αυστραλός» είχε απασχολήυσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Νέες προεκτάσεις φαίνεται, ωστόσο να παίρνει η υπόθεση, μιας και ο 46χρονος, υπήρξε συμμέτοχος σε εταιρεία security, όπου μέρος του μετοχικού κεφαλαίου κατείχε και «γαλάζιος» πρώην υπουργός

Οι εκτελεστές είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα Βούλας. Λίγα λεπτά μετά τις 20:00, μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του μάρκας Smart, για να βρεθεί στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που ήταν προγραμματισμένα για το ίδιο βράδυ. Εκείνη τη στιγμή, τον πλησίασαν από το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβόλησαν εναντίον του, συνολικά τέσσερις φορές.

5bdab91acd3a186286409533

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και άρχισαν να συλλέγουν τα πρώτα στοιχεία διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο των διεθνών αρχών. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να πάρουν καταθέσεις τόσο από την σύζυγο του 46χρονου, όσο όμως και από τους περίοικους στη Βούλα.

Από τις πρώτες καταθέσεις φαίνεται ότι προκύπτει πως ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν μηχανή αφού υπήρξαν άνθρωποι που άκουσαν θόρυβο μηχανής αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

 

5bdab914cd3a186286409532

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο επιχειρηματίας με καταγωγή από την Αυστραλία, φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005 και να του έχουν «χρεώσει» απόπειρες δολοφονίας.

Ο ίδιος μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας την τελευταία δεκαετία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είχε επιλέξει να παραμείνει στην Αθήνα. Στην Αυστραλία υπήρξε ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου, ενώ είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που σημειώθηκαν σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο.

Είχε έντονη κοσμική ζωή, με παρουσία σε μαγαζιά της Αθήνας και της Μυκόνου. Πριν τρία χρόνια, εμφανίστηκε σε στήλες lifestyle περιοδικών που φιλοξενούν φωτογραφίες και λεπτομέρειες από τον γάμο του στη Μύκονο, με τη σύζυγό του Βικτώρια Καρύδη, μια από τις παίκτριες του φετινού My Style Rocks.

5bdab9bdcd3a1861712dc164

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος επιχειρηματίας τα τελευταία χρονιά είχε ρίξει το βάρος στον τομέα των εταιρειών παροχής ασφαλείας και καθαριότητας. Mάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι σε μία από αυτές μερίδιο είχε και γνωστός «γαλάζιος» πολιτικός που στο παρελθόν είχε διατελέσει και υπουργός.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ ερευνάται εάν η δολοφονία σχετίζεται με την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε βάρος του 37χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…