Συνεργείο του National Geographic στη Χίο για τον  Ρουκετοπόλεμο

Καρπούς απέδωσε η πολύμηνη προσπάθεια του Επιμελητηρίου Χίου για οργανωμένη προβολή του εθίμου του Ρουκετοπόλεμου, που δεν θα εστιάζει στην υπερβολή του φαντασμαγορικού εθίμου αλλά στην ουσία του.

χιος

Ήδη βρίσκεται στη Χίο οργανωμένο συνεργείο του National Geographic, προκειμένου να καταγράψει το έθιμο μέσα από υπερσύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της παραγωγής, συνολικά από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Νέα Δευτέρα, το κανάλι κοστολογεί το κόστος των γυρισμάτων σε 400.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το κανάλι.

Το σενάριο

Στόχος των γυρισμάτων είναι να προβληθεί ο ρουκετοπόλεμος σε ντοκιμαντέρ που εστιάζει σε μοναδικά έθιμα ανά τον κόσμο.

Το σενάριο που έχει στηθεί έρχεται να αναδείξει την αντίθεση μεταξύ της κατανυκτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στο εσωτερικό των δύο ενοριών και της εκρηκτικής κατάστασης έξω από αυτούς.

Για τον σκοπό των γυρισμάτων, έχουν υπογραφεί συμβόλαια με οικογένειες και φορείς του Βροντάδου ενώ οι πρώτες δοκιμαστικές λήψεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στο Γούβι.

Τα συνεργεία του τηλεοπτικού καναλιού θα συνεχίσουν τα γυρίσματα μέχρι και τη Λαμπροδευτέρα δίνοντας βάση και στην επόμενη ημέρα αφού θα γίνει ξεχωριστή αναφορά στα σπίτια που καταγράφονται ζημιές αλλά και στους γεμάτους από ρουκετόξυλα δρόμους.

Πηγή: Πολίτης Χίου

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…