Newsroom

Newsroom

Συνεργασία-έκπληξη από τους Manowar- Ο Κώστας Καζάκος ερμηνεύει τραγούδι από το νέο τους δίσκο

Τρία χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο Release Athens 2019 οι Manowar επιστρέφουν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Release Athens 2022, του φεστιβάλ που φιλοδοξεί να επιστρέψει δυναμικά δίνοντας ξανά ζωή στην Πλατεία Νερού μετά από τη σιωπή εξαιτίας της πανδημίας.

Manowar Press Conference Greece 20211115 009 1500px 72ppi 1024x683 1

 Όμως το καλύτερο δεν είναι η επιστροφή των  αυτοανακηρυγμένων «βασιλιάδων του μέταλ», αλλά η συνεργασία έκπληξη με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο. Συγκεκριμένα,ο αρχηγός των MANOWAR, Joey De Maio ανακοίνωσε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Σάκη Τόλη και τον Κώστα Καζάκο στον νέο δίσκο των Manowar, με θεματολογία γύρω από την Οδύσσεια και κείμενο μεταφρασμένο στα αρχαία ελληνικά και το το οποίο θα παρουσιαστεί στη συναυλία των Αμερικανών epic metallers στην Πλατεία Νερού στις 22 Ιουνίου! Το «The Revenge Of Odysseus», ηχογραφήθηκε στη χώρα μας με καλεσμένους τους δύο ηθοποιούς, οι οποίοι υποδύονται τον Οδυσσέα (πατέρας) και τον Τηλέμαχο (γιος) αποδίδοντας τα μέρη τους σε Αρχαία Ελληνικά σε μετάφραση που επιμελήθηκε ο Σάκης Τόλης των Rotting Christ! Στο περιθώριο μάλιστα της συνέντευξης προβλήθηκε και ένα βίντεο από τις ηχογραφήσεις, στο οποίο δεσπόζει το σημείο που ο πατέρας Καζάκος δίνει συμβουλές στον υιό για το ύφος της απαγγελίας του αρχαιοελληνικού κειμένου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από το 1980 και το 1986 που οι Manowar συνεργάζονται με κάποιον ηθοποιό για την απαγγελία στίχων σε τραγούδια τους. Τότε ήταν ο Orson Welles που είχε δανείσει την επιβλητική φωνή του απαγγέλλοντας στίχους στα τραγούδια Dark Avenger (από το «Battle Hymns») και Defender (από το «Fighting The World»).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ξανά στην Ελλάδα και θα μοιραστούμε το φόρο τιμής μας προς το θαυμαστό παρελθόν και την κουλτούρα της χώρας. Η υποδοχή στο Release Athens 2019 ήταν φανταστική και μας οδήγησε να τιμήσουμε εκ νέου τον Όμηρο και τα έπη του, όπως σχεδιάζαμε» είπε ο ίδιος ο Joey DeMaio στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…