Συνέντευξη Μπογδάνου μετά τη διαγραφή: Αιχμές για Δένδια -Επέμεινε και στις αντικομμουνιστικές θέσεις του

Ανένδοτος ο Μπογδάνος λίγες ώρες μετά την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ καθώς  στις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις του που έκανε,  χαρακτήρισε τον «αντικομμουνισμό» ως «απαραίτητη συνεκτική αρχή του φιλελευθερισμού»

NewsRoom 06/10/2021 | 21:02

Να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο αναφορικά με τη χθεσινή του παρέμβαση η οποία έσταζε εμφυλιοπολεμικό μίσος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά τη χθεσινή διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ. Ο βουλευτής επέμεινε και στις αντικομμουνιστικές θέσεις του σημειώνοντας ότι «μέχρι χθες υπήρχαν πολλοί που έκριναν τις τοποθετήσεις μου, ως μία αλληλουχία δηλώσεων ως «σανό» για να οδηγήσω πλήθη. Σήμερα έλαβαν τις απαντήσεις τους. Είμαι αδιαπραγμάτευτος στις Αρχές μου». Ενώ, Εμμένοντας στην ουσία του αντικομμουνιστικού παραληρήματος από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη, ο Κ. Μπογδάνος, χαρακτήρισε τον «αντικομμουνισμό» ως «απαραίτητη συνεκτική αρχή του φιλελευθερισμού».

Ο πρώην πλέον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 έκανε λόγο για υπεράσπιση της τιμής και της σωματικής του ακεραιότητας από τις «στοχοποιητικές», όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, δηλώσεις του Θανάση Παφίλη. Κληθείς να σχολιάσει τη διένεξή του με το ΚΚΕ και συγκεκριμένα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΚΚΕ,  είπε πως δεν είχε «καμία διάθεση για πρόκληση. Η μοναδική πρόκληση ήταν όταν απρόκλητα εμφανίστηκε ο κ.Παφίλης», ενώ πριν οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν ήταν καν στην αίθουσα. Όσο για την πορεία στην οποία εμφανίστηκε με τον βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, είπε πως «ήμουν ενάντια κι όχι μαζί με τον Κασιδιάρη. Η παρουσία μου εκεί είχε στόχο να προστατευτούν οι κάτοικοι από τους πραγματικά φασίζοντες» και δήλωσε «περήφανος» που φωτογραφήθηκε με τα ΜΑΤ

«Έίχε κακή πληροφόρηση ο Υπουργός (Δένδιας)»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έριξε και το γάντι στον Νίκο Δένδια αναφέροντας, «Περίμενα χθες ότι, όταν ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ εκστόμιζε στοχοποιητικές ύβρεις κατά της ΝΔ και αποκαλούσε την παράταξη ‘ταγματασφαλίτες’ ο κ.Υπουργός ή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  της κυβέρνησης θα έκανε αυτό που έκανα» 

Χαρακτήρισε λάθος, επίσης, τη δήλωση για τα τανκς στην ΕΡΤ και επέμεινε ότι, ήταν «απέναντι στον Κασιδιάρη»,  «είχε κακή πληροφόρηση ο Δένδιας». Για τον Κ. Μητσοτάκη είπε ότι «ο κύριος πρωθυπουργός αποκόμισε μια εικόνα ότι είχε εκτραπεί η συζήτηση για την αμυντική συμφωνία σε μια ιδεολογική σύγκρουση».

Αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων ανήλικων προσφυγόπουλων επέμεινε να διευκρινίζει πως έγινε «αναπαραγωγή και όχι δημοσιοποίηση και ζήτησα αμέσως συγγνώμη» 

Μάλιστα ο Μπογδάνος   στο τέλος της συνέντευξης , απέφυγε-μπροστά στο ενδεχόμενο να έρθει και πάλι σε αντιπαράθεση -να συμμετάσχει με  παρέμβαση του ο  Θ. Παφίλης. 


Ο Κ. Μπογδάνος ζήτησε από τον Ν. Χατζηνικολάου να μην μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος τελικά παρενέβη μετά το τέλος της συνέντευξης. Ο Θανάσης Παφίλης δήλωσε στη συνέχεια ότι τη φωτιά την άναψε ο κ. Μπογδάνος ο οποίος χρησιμοποίησε μια ανιστόρητη φρασεολογία του 1950.