ΣΚ

Στέλιος Κούλογλου

Συνέντευξη Μητσοτάκη: 12+1 σημεία που αξίζουν προσοχή

Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, στη  χθεσινή συνέντευξη του στον Αντ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σηκώνουν συζήτηση. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα και με μαύρα γράμματα οι αναγκαίες διορθώσεις, συχνά από συνεργάτες του!

5221095 0

1.«Εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή κινδυνεύουν περισσότερο ».
 
Όπως καναλάρχες, η γυναίκα του κ. Χατζηδάκη, ο 35χρονος υποδιοικητή στη Βούλα κλπ.
 
2. « Και μετά θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα πολύ πιο μαζικού εμβολιασμού, εκτιμώ ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού».
 
«Βρισκόμαστε πια στον επίλογο της περιπέτειας ». Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητσοτάκη
 
3. Και σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ως προς την ταχύτητα του εμβολιασμού.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε όλη την Ευρώπη σε εμβολιασμούς.
 
4. «Και πια έχει αποδειχθεί υπεράνω οποιασδήποτε αμφιβολίας, ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ του ανοίγματος στον τουρισμό και του δεύτερου κύματος »
 
Α. Γεωργιάδης: «Ανοίξαμε τον τουρισμό και εξαπλώθηκε γρήγορα ο κοροναϊός », δήλωση 11 Νοεμβρίου 2020.
 
5 «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και το φθινόπωρο, προετοιμαστήκαμε έτσι ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με πολύ περισσότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και με πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές ».

« Τα νούμερα που αμολάει κατά καιρούς η κυβέρνηση δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».  Πάνος Παπανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.
«Περισσότερες ΜΕΘ, σημαίνουν περισσότεροι νεκροί», Υπουργός Γ. Γεραπετρίτης, 24 Νοεμβρίου 2020.

6 « Ξέρετε, είναι μια πολύ άχαρη στατιστική αυτή, η σύγκριση των νεκρών.
Πρέπει να σας πω όμως ότι και σήμερα ακόμα, που μιλάμε, έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή μας, η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ».
 
Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας στην Ευρώπη, που αγγίζει το 3,1% των κρουσμάτων (σχεδόν διπλάσιο άλλων χωρών της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία) έχει η χώρα μας σε αυτό το «δεύτερο κύμα» του ιού, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παρουσιάζει το in.gr και το « Βήμα » . 14 Δεκεμβρίου 2020.
 
7«Νίκος Χατζηνικολάου: Βέβαια, ξέρετε κ. Πρόεδρε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει για 100 νεκρούς στο Μάτι σήκωσε μεγάλο θόρυβο η Νέα Δημοκρατία τότε, ενώ τώρα έχουμε 5.000 θανάτους.
 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μία πανδημία; … με μία φυσική καταστροφή στην οποία ασκήσαμε πρωτίστως κριτική, κ. Χατζηνικολάου, όχι τόσο για αυτό το οποίο συνέβη, αλλά για την επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της τραγωδίας. Εκεί είχε ασκηθεί η μεγάλη κριτική στον κ. Τσίπρα».

 

« Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς καμία παραίτηση. Πως κάποιοι κοιμούνται τα βράδια..» Δήλωση Μητσοτάκη Αύγουστος 2018

«Η Ελλάδα σήμερα, κ. Χατζηνικολάου, έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις. .. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να αγοράσουμε ακόμα περισσότερα θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα σπεύσουν μετά να μας κατηγορήσουν και να υπονοήσουν ότι το κάνουμε για λόγους οικονομικής δοσοληψίας».

Συ είπας.

«Πάρα πολλοί συμπολίτες μας συμμορφώνονται και μερικές φορές αναγκαζόμαστε να πάρουμε δραστικά μέτρα για τους λίγους .. Με αυτούς θα είμαστε ακόμα πιο αυστηροί».

Όπως πχ με τους ανέμελους της Πάρνηθας

10. « Ν. Χατζηνικολάου: Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για τα μέσα ενημέρωσης και τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης στηρίζονται από την κρατική διαφήμιση.
Κ. Μητσοτάκης: Και την προηγούμενη φορά υπήρχαν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια.
Ν. Χατζηνικολάου: Θα λειτουργήσει δηλαδή το κριτήριο της θεαματικότητας, της ακροαματικότητας, της κυκλοφορίας;
Κ. Μητσοτάκης: Απολύτως. Μα αυτό έγινε την προηγούμενη φορά».

Όπως το πανελληνίως άγνωστο bovary που πήρε 100.000 ευρώ με τη λίστα Πέτσα. Χαρακτηριστικός τίτλος bovary: «Η Μαρέβα Μητσοτάκη δείχνει τους εντυπωσιακούς κοιλιακούς της».

11 «Με την επέκταση των χωρικών υδάτων (στο Ιόνιο), την πρώτη φορά που μεγαλώνει πραγματικά η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες, η οποία θα ψηφιστεί θέλω να πιστεύω ονομαστικά και από τους 300 βουλευτές στις αρχές της επόμενης εβδομάδος».

«χώρισε τη χώρα στη μέση, προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο … Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για “ειδική περίπτωση”.Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής» Γιώργος Κουμουτσάκος,  τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Οκτώβρης 2018,
 
 12 «Νίκος Χατζηνικολάου: Πολιτικά πρόσωπα δεν υπήρξαν καθόλου στην υπόθεση Novartis;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, δεν υπήρξαν».

«Εταιρίες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς αλλά σώζουν και ζωές ». Δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη

13 «Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη -εκ των υστέρων όταν θα γίνει ο απολογισμός- θα είναι στις χώρες που θα είναι κερδισμένες μετά την πανδημία». 
 
Να και κάτι σίγουρο, αν μπερδεύεις τη χώρα με τον εαυτό σου.

Πηγή:Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…