Συνέντευξη Μητσοτάκη με αοριστίες και χωρίς απαντήσεις για Πύλο-Τέμπη

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας φόρεσε για μία ακόμα φορά το πρωθυπουργικό κοστούμι παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις.

mitsotakis xatzinikolaou 1

Μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκηο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 «Το πρόγραμμα μας είναι σαφέστατα κοστολογημένο. Μπορούμε να φθάσουμε σε μισθό 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέσα από παραγωγικές επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιμένοντας στα περί νέων

Παράλληλα, επέμεινε στα περί νέων προσλήψεων και ενίσχυσης του ΕΣΥ, κάνοντας λόγο για για fake news της αντιπολίτευσης, αναφορικά με πρόθεση της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία, και απαριθμώντας σειρά πρωτοβουλιών στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επέμενε πως την επόμενη 4ετία θα αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως η μεγάλη αναμονή για ένα τακτικό χειρουργείο ή η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ θα δρομολογηθεί και η αναμόρφωση των 156 Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα. Σε αυτό το σημείο επετέθη με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας χυδαία την αναφορά του ότι η ΝΔ επιδιώκει να κάνει διαλογή ανάμεσα σε καρκινοπαθείς ασθενείς με μικρό προσδόκιμο ζωής. «Έχουμε εγκρίνει ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, που δεν έχει εγκρίνει η Γερμανία και βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θα αφήνουμε καρκινοπαθείς να πεθάνουν» είπε με ένταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα οδηγούσε σε μείωση τιμών

«Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα οδηγούσε σε μείωση τιμών, το δοκίμασαν και άλλες χώρες και απέτυχαν, θα ωφελούσε τις επιχειρήσεις και όχι τους καταναλωτές, ενώ θα μας στερούσε πολλά χρήματα. Η αντιπολίτευση, που υποστηρίζει το αντίθετο οφείλει να μας πει που θα βρει τα χρήματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παραδέχθηκε, πάντως πως η ακρίβεια και δη ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι μεγάλο πρόβλημα και για την αντιμετώπιση του προέκρινε την εμπέδωση μίας κατάστασης ελέγχου και διαφάνειας, καθώς και την αύξηση μισθών και τη μείωση των φόρων.

Πάλι κουπόνια έχει το σχέδιο του

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεν απέκλεισε και τη χορήγηση δεύτερου market pass, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση πως το ζήτημα της ακρίβειας, μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Ερωτηθείς σχετικώς τόνισε, δε, πως εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί νέα επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς, όπως είπε, «οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πέσει, ενώ η χώρα μας παράγει πολλή ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο».

Κουβέντα για το πόρισμα για τα Τέμπη

Στην συζήτηση ξεχώρισε η τοποθέτησή του για το έγκλημα των Τεμπών, καθώς –με αφορμή την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης την οποία παρήγγειλαν οι διωκτικές αρχές– αλλά δεν απάντησε επι της ουσίας αναφέροντας όμως πως «έχω αναλάβει τις δεσμεύσεις μου απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Επίθεση σε Τσίπρα για Ροδόπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ακόμη αναίτια επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση με τις κατηγορίες της εθνικής μειοδοσίας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας -που είχε ως αποτέλεσμα και το ναυάγιο της Πύλου- πως «τα επιχειρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν από την Τουρκία, η οποία προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι “πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο”».

 

«Υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που στηρίζουν τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, μια δίκαιη αλλά αυστηρή πολιτική προστασίας των συνόρων, και κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί έτσι στο ζήτημα αυτό» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, σε μία πιο ευγενική εκδοχή του… επιχειρήματος του «41%» που επικαλούνται τα τρολ του διαδικτύου, αγνοώντας την έντονη κριτική που έρχεται τόσο εντός συνόρων, όσο και από διεθνείς οργανισμούς και διεθνή Τύπο.

Η επίθεση συνεχίστηκε και για το θέμα της Ροδόπης, με διαστροφή της πραγματικότητας, αφού την ώρα που ο ίδιος ο γαλάζιος βουλευτής, Μουσταφά Κατραντζη αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά την αποκάλυψη της περίληψης του ονόματός του στο πληροφοριακό της ΕΥΠ ως «στρατευμένος με την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε και πάλι στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το θέμα αυτό θα μπορούσε να κλείσει. Θέλω να σας θυμίσω ότι από την πρώτη φορά που μίλησα για το θέμα αυτό είπα να το κλείσουμε το θέμα. Και πώς μπορούμε να το κλείσουμε το θέμα; Να κάνουν μια πολύ απλή δήλωση οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι εκφράζουν, είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν το έκαναν και εξ ου και το θέμα έρχεται και επανέρχεται στον δημόσιο διάλογο» επέμεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην διχαστική ρητορική των προηγούμενων ημερών, επιβεβαιώνοντας πως στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ανεβάζει τους τόνους με στόχο το αντιδραστικό ακροατήριο, ψηφοφόρους της Νίκης, του Βελόπουλου και άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Μάλιστα, όταν του τέθηκε το ζήτημα του γαλάζιου μουσουλμάνου βουλευτή, ο ίδιος κήρυξε οπισθοχώρηση, απαντώντας «δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες του τι αναφερόταν στο έγγραφο αυτό της ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις πληροφορίες τις οποίες του δώσαμε. Το έγγραφο αυτό ανέφερε με απόλυτη σαφήνεια ότι τη στήριξη το Προξενείο την παρείχε σε αυτούς τους δύο υποψηφίους, όχι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, στο κάτω-κάτω της γραφής, απεσύρθη και από τον εκλογικό…».

 

 

 

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…