Συνελήφθη ανοιχτά της Χίου Τσετσένος τρομοκράτης που καταζητείτο από τους Ρώσους

cover
NewsRoom 07/10/2014 | 12:34

Εντοπίστηκε πριν δύο ημέρες και συνελήφθη στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου σκάφος του Λιμενικού Σώματος μία μηχανοκίνητη λέμβος, με 46 επιβαίνοντες, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Μεταξύ των επιβαινόντων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Σύροι, βρισκόταν και ένας Τσετσένος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Μετά από συνεργασία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις αντίστοιχες Ρωσικές, μέσω της Interpol , ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για 34χρονο υπήκοο Ρωσίας (Τσετσένο), σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, βάση Ερυθράς Αγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και επίθεση σε υπαλλήλους εφαρμογής του νόμου.

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009, επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε οχήματα με επιβαίνοντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 και να τραυματιστούν 4 αστυνομικοί, σε περιοχή της Ρωσίας. Ο Τσετσένος τρομοκράτης από το 2012 διέμενε στην Τουρκία, ενώ συνελήφθη με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου, με σκοπό την έκδοσή του στις Ρωσικές Αρχές, διαδικασία η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.